• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević traži od Nadzornog odbora RS BiH da poništi odluku UO RS BiH

Autor Haris Krhalić

Najspornija stavka je broj klubova koji će napustiti Premijer ligu BiH za rukometaše ove sezone.

 Marinko Umičević Izvor: PROMO/Rukometni savez RS

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, uputio je dopis Nadzornom odboru RS BiH u kojem se nalaze: Andrej Obradović, Nedan Zovak i Eldar Sarajlić.

U tom dopisu je zatražio proglašenje ništavnom odluku UO RS BiH koja je donesena 03.08.2022. godine i koja se odnosi na sistem takmičenja za sezonu 2022/23, odnosno odnosi se na odluku da Premijer ligu BiH za rukometaše napušta pet timova.

U upućenom zahtjevu se navodi kako RS RS smatra da odluke nisu u skladu sa propisima RS BiH, odnosno nisu donešene na način i u postupku koji je kao takav propisan normativnim aktima.

Naime, kada su donijete te odluke tadašnji, a ujedno i sadašnji, saziv UO RSBiH nije bio kao takav registrovan u Ministarstvu pravde BiH, što takve odluke čini nezakonitim i nepravilnim, smatraju iz RS RS.

Podsjećamo, prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević već je jednom tražio od bh. kuće rukometa da poništi ovu odluku, smatrajući je "neutemeljenom i nelegitimnom". Međutim, ovaj prijedlog nije dobio dovoljno glasova na prethodnom zasjedanju UO RSBiH, pa je ranije donesena dluka ostala na snazi.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rk Miljacka

Dragi Marinko,cim Sloga i Borac izgube ti po naredbi Voje odmah skaces i pravis pometnju,pa i jedni i drugi imaju budzete i rade sta hoce,pa neka se bore igrom i rezultatima,ne trebas se plasiti ti za njih,neka oni razmisle zasto su u donjem dijelu tabele,da oni nisu tu gdje jesu,o ovome se ne bi ni govorilo,providan si vise,neka se gospoda bori radom,novca imaju i vise nego dovoljno,jos treba da imaju i tatu da ih tjesi kada se ukake. Daj vise pusti tu pricu,imas ti vaznijeg posla.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC