• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA - pravi se DRIM TIM u gvradu 200.000 LJUDI: Dijele milione, dovode najveću zvijezdu i hoće da osvoje LŠ!

Autor Nikola Lalović

Grad od 200.000 ljudi na sjeveru Evrope će naredne sezone gledati vrhunski rukomet, možda i u Ligi šampiona.

 kolštad pravi tim za ligu šampiona  Izvor: Profimedia

Skandinavci se vraćaju u velikom stilu! Riješili su da ponovo budu konkurentni u rukometnoj Ligi šampiona, a poslije Elveruma, Olborga i Goga sada Kolštad iz Trondhajma želi u elitu i to sa pravim rukometnim drim timom! Nakon zimskih sportova rukomet je najpopularniji sport u ovoj zemlji i našao se novac za ulaganje, a sada je plan da se uspjesima na reprezentativnom planu dodaju i oni na klupskom. 

Elverum sa Urošem Borzašem u ekipi je ove sezone igrao Ligu šampiona, ali je Kolštad prvi na tabeli domaće lige. Ljetos su doveli golmana Tobjorna Bergeruda, čuvara mreže reprezentacije, kao i Eka Agu i Magnusa Gileruda na crti, a u Skandinaviju su vratili i Islanđane Sigvaldija Gudjonsona i Janusa Dadija Smarasona, a iduće sezone stiže sam krem norveškog rukometa!

Sjajni Sander Sagosen se vraća da bude organizator igre, a Goran Johaneson i Magnus Abelvik idu takođe sa njim i vidjećemo da li će EHF reagovati i pozvati Kolštad da zamijeni Elverum u Ligi šampiona. Ove sezone Elverum kao norveški predstavnik nije bio konkurentan i na 14 mečeva grupne faze imao je samo jednu pobjedu i jedan remi. 

Kada Kolštad dovede najboljeg igrača Norveške i jednog od najboljih bekova na svijetu Sagosena i ukoliko nakon toga osvoje titulu vjerovatno će ići u Ligu šampiona naredne sezone. Ekipa koju sa klupe vodi legendarni Kristijan Berge koji je sa nacionalnim timom osvojio svjetska srebra 2017. i 2019. godine itekako ima sa čim da radi. 

Nakon što je budžet Kolštada godinama bio ispod 1.000.000 evra naredne sezone će ova ekipa na raspolaganju imai preko 7.000.000 evra, što je budžet u rangu najvećih timova Evrope. Nije to još jednako novca kao Barselona, Kil, Vesprem ili Pik Seged, ali se očekuje da u narednom periodu izdvajanja budu još veća. 

"Svi pričaju da kupujemo igrače, a mi smo za dvije sezone doveli samo osam rukometaša. Jasno je da sad imamo drugačiji put nego ranije. Imamo konkurentne plate. Prelasci igrača iz Njemačke su bili na visokom nivou'', rekao je predsjednik kluba Jostein Sivertsen.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC