• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski prvak se bori za opstanak, direktor Borca navodi uzrok problema: Povrede uništile sezonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

“Čak osam igrača bilo je van stroja”, naveo je direktor RK Borac m:tel Vladimir Branković.

 borac, branković, mikić Izvor: MONDO

Rukometaši Borca nalaze se u nezavidnom položaju, pošto se nakon posljednjeg, ubjedljivog poraza potvrdilo ono što se nagovještavalo već neko vrijeme – aktuelni šampion BIH bori se za opstanak.

Nekadašnji šampion Evrope ima samo bod više od Goražda, odnosno samo dva od Hercegovine koja se nalazi u zoni ispadanja.

Nakon osvajanje šampionske titule u BIH ekipa je podmlađena, ali niko nije očekivao lošu sezonu u kojoj su osvojena samo četiri boda na strani, odnosno 20 bodova u 23 utakmice.

U razgovoru za "Glas Srpske" direktor RK BOrac Vladimir Branković osvrnuo se na aktuelnu sezoni i naveo da su glavni razlog loših rezultata bile brojne povrede.

U Rukometnom klubu Borac upaljen je crveni alarm. Ekipa je porazom u Goraždu došla u nezgodnu situaciju da joj u finišu prvenstva BiH prijeti borba za opstanak.

"Zaista smo imali velikih problema s povredama tokom sezone. Čak osam igrača nam je bilo van stroja pa stručni štab nije mogao kvalitetno da odradi ni trenažni proces i to se onda odrazilo i na partije. Na sve to, porazi su donijeli nesigurnost u mladu ekipu, izgubili su samopouzdanje i onda su došli loši rezultati, posebno na gostovanjima. Moramo da zbijemo redove do kraja lige, da odigramo što bolje i izvučemo se iz ove situacije. Onda ćemo zajedno da analiziramo sve od partija na terenu, igračkog i stručnog kadra, rada uprave, da svi vidimo kako da izvučemo pouke iz ove sezone", istakao je Branković.

On je objasnio I zašto su izostala pojačanja nakon prvog dijela sezone, kada se već vidjelo da su ekipi potrebna pojačanja.

"Htjeli smo da dovedemo pojačanja, ali u tom trenutku na tržištu nismo imali adekvatna rješenja. Na startu sezone u planu je bilo svakako podmlađivanje igračkog kadra i davanje šanse našim igračima da vidimo koliko mogu. Ali nismo računali zaista na ovoliku paletu povreda. Čak smo analizirali i da li je do njih došlo zbog načina i opterećenja na treninzima i stručnjaci su naveli da to nije razlog. Eto sad se i Rađenović povrijedio, u pitanju je ključna kost, tako da ni na njega ne možemo da računamo", dodao je Branković.

Dodatni problem za upravu je i borba za prostorije kluba u Srpskoj ulici u Banjaluci koja traje već dugo.

"Borba za prostorije sigurno je uticala na rad uprave, jer smo dali sve od sebe da sačuvamo naše. Uprava je obezbijedila sve uslove za treninge i takmičenje, ali nas je ovo sigurno iscrpilo i finansijski i psihički jer smo svaki dan u tome. Ne tražim izgovor ni alibi, ali borba za naše prostorije skrenula je pažnju sa sportskog dijela barem što se tiče seniora", dodao je Branković.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

donatorska vecera

kad pocinje gradnja arene borac

alibi

decko ti podmladjujes ekipu vec 10 godina

Gospodska

Gospodine direktore kada planirate preuzeti odgovornost i napustiti klub. Nemojte cekati navijace,bolje je za vas da sami napustite. Uprava napolje!

xcc

Čuj povrede uništile sezonu. Pa prošlu sezonu ste imali vrhunski pristup u oporavku nakon utakmica i treninga i u lijecenju povreda. Ali radili ste sa prof Jakovljevićem i fizioterapeut vam je bio Siniša Ćebić fizio A tima fudbalske reprezentacije. A sada vam je dr Tomić a o oporavku i lijecenju i razlici u pristupu ne vrijedi komentarisati.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC