• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVJETSKI ŠAMPION POGINUO U UKRAJINI: Dominirao u sportu, obožavao Banderu, Rusi ga dva puta ranili u borbama (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji ukrajinski sportista izgubio život nakon drugog ranjavanja u Luganjsku.

 Vitalij Merinov poginuo u Ukrajini Izvor: Instagram/merinov.vitalii/printscreen

Četvorostruki šampion svijeta u kik-boksu i ukrajinski MMA borac Vitalij Merinov preminuo je u 33. godini nakon ranjavanja na prvoj liniji fronta rata u Ukrajini. On je od 2014. godine bio dobrovoljac ukrajinske vojske, a od početka rata u proljeće 2022. godine nalazio se u Donjecku i Luganjsku gdje su vođene najveće borbe između ukrajinskih i ruskih snaga.

Merinov je prošle godine ranjen u oblasti Marjinke, a nakon što se oporavio vratio se na front i nastavio da vodi borbu protiv Rusa. Sve što mu se dešavalo njegovi pratioci mogli su da vide na društvenim mrežama jer je posebno na Instagramu bio veoma aktivan. Redovno je objavljivao slike sa fronta, u vojničkoj uniformi, pa čak i pored plakata sa likom Stjepana Bandere, ozloglašenog saradnika nacista u Drugom svjetskom ratu. Pogledajte fotografije sa fronta: 

Vitalij je drugi put ranjen nedavno, a po informacijama koje stižu iz Ukrajine 31. marta je preminuo u bolnici, a od njega se opraštaju brojne kolege, kao i čelnici sportskih saveza. Takođe, smrt nekadašnjeg svjetskog šampiona u kik-boksu i državnog MMA šampiona izazvala je mnogo komentara navijača, koji pišu da je heroj jer se i nakon ranjavanja vratio na front kako bi učestvovao u borbama. Zbog svojih ličnih ubjeđenja i pripadništva neonacističkoj organizaciji "Desni sektor" nije želio da odustane od borbi, a koliko mu znači ovaj rat pokazivao je i čestim kačenjem citata ili odavanjem počasti Stepanu Banderi. Nekoliko puta je posjećivao rodno mjesto nekadašnjeg ukrajinskog lidera koji se smatra za kolaboracionistu i saradnika nacista.

Inače, Vitalij Merinov je rođen u gradu Ivano-Frankovsku na samom zapadu zemlje, daleko od teritorija na kojima se već više od godinu dana vodi rat. Već sa 15 godina počeo je da trenira borilačke sportove, a i nakon karijere ostao je u sportu kao trener mlađim generacijama. Bio je oženjen i ima ćerku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC