• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBRT: Nepotpuni Upravni odbor RSBIH tvrdi: Iz PLBIH ispada PET klubova!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Neće biti nikakvih odstupanja od usvojenih propozicija", ističe se u saopštenju koje su potpisali članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza, bez predstavnika iz Republike Srpske.

 UO RSBIH - Nema odstupanja pet klubova ispada iz PLBIH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Koliko klubova napušta rukometnu Premijer ligu BIH?

Na početku sezone, u avgustu prošle godine, Upravni odbor RS je jednoglasno donio odluku o ispadanju pet ekipa iz muške Premijer lige BiH u sezoni 2022/23, međutim, u toku sezone pokrenuta je inicijativa iz Rukometnog saveza Republike Srpske o poništavanju ovakve odluke.

Ona je činilo se urodila plodom i u petak 7. aprila Nadzorni odbor RSBIH je tu odluku poništio, što bi značilo da ispadaju tri kluba, međutim, novi obrt desio se u utorak kada se oglasio Upravni odbor RSBIH, preciznije većina njegovih članova, sa potpuno drugačijim informacijama.

"Neće biti nikakvih odstupanja od usvojenih propozicija", ističe se u saopštenju Upravnog odbora RSBIH, koje potpisuje osam njenih članova, odnosno bez članova iz Republike Srpske.

U njemu se navodi da se neće odustati od odluka koje je UO RSBIH donio jednoglasno prošlog avgusta, te se navodi da se pokreće disciplinski postupak protiv osobe "koja se lažno predstavlja kao predsjednik Nadzornog organa RSBIH".

Saopštenje su potpisali članovi Upravnog odbora Članovi UO RS BiH Slobodan Zadro, Kenan Magoda, Zoran Trlin, Emir Dautović, Branko Vukojević, Nedim Musić, Dario Pušić i Haris Galijašević, a prenosimo ga u cjelosti:

"Ovim putem želimo informisati javnost da se natjecanje u Premijer ligama BiH za rukometaše i rukometašice, provodi prema Propozicijama takmičenja koje je na temelju svojih nadležnosti, poštujući sve normativne akte RS BiH, usvojio UO RS BiH i da nema i neće biti nikakvih odstupanja od usvojenih propozicija.

Takođe, ističemo da su dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o promjenama broja ekipa koje će na kraju sezone napustiti Premijer ligu, plod neovlaštenog i nenadležnog predstavljanja, preglasavanja i osobnih stavova pojedinaca, te da nemaju uporište niti u jednom normativnom aktu RS BiH.

S obzirom da je plasiranje ovih dezinformacija u javnosti izazvalo uznemirenost i zbunjenost, te s obzirom da su navedene dezinformacije plasirane sa potpisom osobe koja se lažno predstavlja kao predsjednik Nadzornog odbora RS BiH, mi dolje potpisani pokrećemo disciplinski postupak protiv istog.

Žalosti činjenica da su pojedini članovi UO RS BiH koji su bili glavni zagovornici usvajanja Propozicija sa ovakvim odredbama oko broja klubova koji napuštaju Premijer lige na kraju sezone, odjednom zbog stanja na tabelama, postali glavni protivnici primjene Propozicija.

Želimo informisati rukometnu javnost da Propozicije natjecanja Premijer lige u obje konkurencije, usvojene temeljem svih normativnih akata RS BiH, JEDNOGLASNO od svih članova UO RS BiH i da su kao takve obvezujuće za sve učesnike natjecanja", navodi se u saopštenju osam članova UO RSBIH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC