• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duci predvodi osvajače trofeja: Na Srpska openu trojica koji su podizali pehar u Banjaluci!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Među učesnicima Srpska opena su i trojica igrača koji su ranije osvajali čelendžer u Banjaluci.

 Na Srpska openu trojica koji su podizali pehar u Banjaluci! Izvor: Promo/Srpska open

Pripreme za Srpska open ulaze u završnu fazu, a večeras od 19 časova biće otvoren teniski kompleks na kojem će igrati Novak Đoković i brojne svjetske teniske zvijezde.

Među onima koji će se boriti za 250 bodova i novčanu nagradu od 85.605 evra su i trojica tenisera koji su ranije podizali pehar u Banjaluci, odnosno osvajali čelendžer u Banjaluci, podsjeća "Glas Srpske".

NaU glavnom žrijebu su nosioci Holanđanin Talon Grikspor i Dušan Lajović, a u kvalifikacijama će igrati prošlogodišnji pobjednik banjalučkog čelendžaera koji je tada nosio isti naziv "Srpska open", Mađar Fabijan Morožan.

Dejvis Kup reprezentativac Srbije Dušan Lajović slavio je u Banjaluci 2015. godine kada je u finalu savladao Rumuna Viktora Haneskua i to sa 2:0 po setovima je bilo 7:6, 7:6. Dušan je do trofeja došao iz trećeg pokušaja jer je prvo 2009. godine ispao u kvalifikacijama, a onda je 2012. godine zaustavljen u drugom kolu.

Holanđanin Talon Grikspor je dizao pehar u Banjaluci 2019. godine kada je odigrao odličan turnir. Tada je u finalu bio bolji od Indijca Samita Nagala 2:0 po setovima 6:2, 6:3. tada je nagovjestio kvalitet i napredak na listi, pa u Banjaluku dolazi kao 35. igrač na rang listi.

Morožan je prošle sezone bio bolji od Damira Džumhura koji će ove godine da igra na glavnom turniru zahvaljujući specijalnoj pozivnici, dok će Mađar učešće na turniru Srpska open tražiti kroz kvalifikacije koje se igraju u nedjelju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC