• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NEĆU DA UČIM DANAS, ODMARAĆU"! Student matematike izbacio Stena, ide na Đokovića: Privilegija je igrati protiv legendi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi Francuz Luka Van Aše nije krio oduševljenje pobjedom nad Stenom Vavrinkom kojom je zakazao duel protiv Novaka Đokovića.

 van aše Izvor: Goran Arbutina/ MONDO

Veliko iznenađenje na Srpska openu napravio je mladi francuski teniser Luka Van Aše.

Ovaj tinejdžer u ponedjeljak je savladao Stena Vavrinku u prvom kolu Srpska opena rezultatom 1:6, 7:6, 6:4 i tako zakazao meč sa Novakom Đokovićem.

Poslije velike pobjede nad 20 godina starijim rivalom Van Aše nije krio svoje oduševljenje.

"Nevjerovatan je osjećaj pobijediti Stena Vavrinku. Gledao sam mnogo njegovih mečeva na TV-u kao klinac. On nije u samom vrhu trenutno, ali on je i dalje Sten Vavrinka, jedna od legendi ovog sporta i nevjerovatan osjećaj je pobijediti ga", rekao je Francuz koji je loše otvorio meč, izgubio prvih pet gemova, i na kraju prvi set.

"Vavrinka je odigrao jako dobar set, ja sam imao neke jako loše razmjene, ali trudio sam se da igram bolje i znao sam ako tako nastavim da imam šanse da pobijedim. Bilo je jako teško tokom drugog seta, bilo je neizvjesno i u trećem i jako sam ponosan na sebe zbog pobjede“, prokomentarisao je Van Aše.

Nakon Vavrinke slijedi duel sa najboljim teniserom u istoriji – Novakom Đokovićem, koji je ranije rekao da ne poznaje svog narednog protivnika, ali da ga neće potcijeniti.

Tinejdžer iz Francuske ističe da će se truditi da uživa u tom meču.

"Novak je veliki šampion, broj jedan trenutno. Biće lijepo igrati protiv njega, moram da se spremim, ali svakako ću uživati. On je favorit naravno, ali trudiću se da uživam i naravno pokušaću da pobijedim. Nakon ove pobjede nad Vavrinkom za četvrtfinale moram da pobijedim Novaka Đokovića, to će biti težak izazov, ali ja sam još mlad. Veoma sam uzbuđen što ću igrati protiv Novaka".

"Neću da učim, odmaraću"

Luka Van Aše paralelno s igranjem tenisa posvetio se i matematici, koju studira u Parizu. Vrijeme na turu ponekad koristi za učenje, ali tako neće biti u Banjaluci, jer mu slijedi jedan od najvećih mečeva u karijeri.

"Danas neću da učim, jer sam malo umoran", rekao je uz osmijeh, a onda govorio o tome kako je studirati matematiku uz tenis.

"Nekada je teško tokom godine, jer putujem iz sedmice u sedmicu. Ali kada sam u Parizu studiram i učim koliko mogu. Možda matematika ne može da mi direktno pomogne za tenis, ali znači mi jer sam inače fokusiran samo tenis, tenis, tenis. Takođe, to mi je značajno, jer se praktično pripremam za ono što slijedi nakon karijere".

Najmlađi teniser u Top 100 odlično je počeo sezonu i osvojio tokom februara i marta čelendžere u francuskom Pou, potom i u San Remu.

Prošle sedmice u Monte Karlu nije uspio da izbori glavni žrijeb kroz kvalifikacije, ali je sada prošao prvo kolo na Srpska openu, i to pobjedom nad Vavrinkom, nakon čega slijedi duel sa Đokovićem.

"Ovo je privilegija kada igraš protiv ovakvih igrača, jer sigurno da Novak neće igrati za 20 godina. Nevjerovatno što ovdje imam priliku da igram protiv ovakve dve legende", rekao je Van Aše i dodao da se privikao na uslove u Banjaluci, koji se prilično razlikuju od onih u Estorilu i Monte Karlu.

"Dobro sam se privikao. Ove terene znam od prošle godine kada sam igrao čelendžer. Naravno, ne i centralni teren, jer tada tu nije bilo ničega. Drugačije je nego u Estorilu i Monte Karlu, ali došao sam u petak, trenirao preko vikenda i spremao se za današnji meč, a sada ću da treniram i pripremam se za srijedu", poručio je naredni protivnik Novaka Đokovića na Srpska openu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC