• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danima se opijao i postao svjetski šampion: Čudesna priča o senzaciji - alkohol, žurke, pa pivo sa velikim rivalom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatno je šta je sve tokom prethodnih nekoliko nedjelja doživio najbolji snukeraš iz kontinentalnog dijela Evrope.

 Luka Bresel prvak svijeta u snukeru opijao se danima Izvor: Instagram/luca.brecel/Twitter/philhaigh_/printscreen

Svjetsko prvenstvo u snukeru završeno je u engleskom gradiću Šefild pobedom Belgijanca Luke Bresela nad "Šaljivdžijom iz Lestera" Markom Selbijem, što je samo po sebi ogromno iznenađenje u ovom sportu. Kada se na to doda da Bresel prije ovog turnira nikada nije pobijedio na Svjetskom prvenstvu, a da je i tokom turnira pio mnogo alkohola, priča postaje još čudnija!

Belgijanac je i sam priznao da u danima pred turnir i na samom njegovom početku nije živio baš sportski. Iako će zaljubljenici u snuker najviše pamtiti njegovu senzacionalnu pobjedu nad Ronijem O'Salivenom u četvrtfinalu, najveći preokret u istoriji "Krusibl teatra" u polufinalu ili spektakl od finala protiv Marka Selbija, Bresel će se prisjećati mamurluka i glavobolja zbog konstantnog partijanja!

"Prije turnira sam stalno bio na žurkama i ostajao sam do rano ujutru, tek oko šest ili sedam sam se vraćao. Igrao sam igrice sa prijateljima, pili smo, uopšte nisam trenirao tih dana. Čak i nakon što sam pobijedio Marka Vilijamsa na Svjetskom prvenstvu ja sam u sedam ujutru došao kući, a isti dan smo ponovo izašli i ostali do pet ili šest. Bio sam mrtav pijan. Taj dan sam morao da vozim, bile su to posebne pripreme za mene", ispričao je Luka Bresel koji je na iznenađenje mnogih stigao do titule u Šefildu.

Ovaj rezultat ne može da se poredi ni sa čim što je uradio u dosadašnjem toku karijere. Iako je Bresel iza sebe imao veoma uspješnu godinu, na samom turniru nije mu se predviđalo da će završiti u završnici. Pored pomenutih O'Salivena i Selbija kao veći kandidati za titulu bili su viđeni Nil Robertson, Džad Tramp, pa čak i veteran Džon Higins. Naravno, Bresel je prvi šampion svijeta iz Belgije, ali i prvi čovjek iz kontinentalnog dijela Evrope koji je osvojio ovaj trofej.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC