• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američki sportista ubio Srpkinju - spreman je sve da prizna!

Autor Dragan Šutvić

Tragična sudbina djevojke čija je porodica tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji prvo izbjegla u Srbiju, a zatim u SAD.

 nfl igrač kriv za ubistvo djevojke iz srbije Izvor: Facebook/printscreen/Tina Tintor/Rick Tea Platform

Nekadašnji NFL igrač i bivši "risiver" Las Vegas Rejdersa Henri Rags III odrekao se prava na preliminarno saslušanje u utorak i izjasniće se krivim po jednoj tački optužnice koja je rezultirala smrću i jednoj tački za ubistvo iz nehata u slučaju iz 2021. godine. Tada je Rags optužen za ubistvo Srpkinje Tine Tintor (23) u automobilskoj nesreći.

Prema sporazumu o priznanju krivice predstavljenom u utorak na sudu u Las Vegasu, Rags će služiti tri do 10 godina u zatvoru države Nevada iako mu je prijetilo čak 46 godina kazne. Slučaj se sada premješta u 8. okružni sud na ročište 10. maja, kada se očekuje da će se on zvanično izjasniti o krivici. Optužbe koje su odbačene kao dio sporazuma o priznanju krivice bile su jedna tačka za nanošenje povreda putniku i dvije tačke za nesavjesnu vožnju.

"Ovo je prvi korak ka pravičnom rješenju ovog pitanja i radujemo se zatvaranju za sve uključene strane", rekli su Dejvid Z. Česnof i Ričard A. Šonfeld, advokati Ragsa, u izjavi objavljenoj nakon postupka od utorka. Erik Bauman, glavni zamjenik okružnog tužioca, odbio je da komentariše slučaj sve do ročišta za izjašnjavanje o krivici koje je zakazano za sljedeću nedjelju. 

Policijski izvejštaji kažu da je Rags (24) bio pijan i dostigao brzinu od 250 kilometara na sat u dolini Las Vegasa u ranim jutarnjim satima 2. novembra 2021. godine, kada je njegova Korveta Stingrej udarila u Tojotu RAV4 Tine Tintor. Tinin automobil odbačen je čak 175 metara, a zatim se zapalio i potpuno izgorio.

Tintor (23) i njen pas Maks izgorjeli su nasmrt, presudio je mrtvozornik u decembru 2021. Prema navodima vlasti, Rags je odbio da uradi alko test na licu mjesta, a vađenje krvi oko dva sata nakon nesreće pokazalo je da je njegov nivo alkohola u krvi bio 0,161 - što je više nego dvostruko više od zakonske granice u Nevadi. Njegova devojka Kjara Kilgo-Vašington bila je u automobilu i takođe je povrijeđena. On je pušten uz kauciju od 150.000 dolara jedan dan nakon nesreće, a posljednjih godinu i po je bio u kućnom pritvoru, obilježen uređajima za elektronsko praćenje lokacije.

Rajdersi su brzo otpustili Ragsa, koji je 2020. godine izabran u prvoj rundi drafta. Prošle godine, Ragsu je odobreno da dva puta nedjeljno napušta kućnu izolaciju kako bi trenirao tri sata dnevno u trening centru nedaleko od Las Vegasa. Otprilike u isto vrijeme, sud mu je dozvolio da ode u Kaliforniju na mjesec dana na liječenje. Pripremno ročište je odlagano šest puta, a posljednje odlaganje uslijedilo je u martu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC