• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu.

 đoković nori masters rim uživo Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena nastavlja pohod na titulu u Rimu! Novak Đoković je "počistio" Kamerona Norija u osmini finala, nakon što je britanski teniser na nekoliko načina pokušao da ga isprovocira. Nije uspjelo - sve je završeno u dva seta, 6:3, 6:4!

Prvi je rutinski riješen u Novakovu korist, nakon što je već u uvodnoj fazi stekao prednost (3:0) koju nije ispuštao do kraja ovog dijela meča. Dobro je počelo i u drugom dijelu, gdje je Novak u trećem gemu stigao do brejka, ali njega nije sačuvao predugo. Kameron je uzvratio, ali na veoma ružan način. Osvojio je gem na Novakov servis tako što je smečovao u tijelo Novaka Đokovića, koji je u tim trenucima odlazio od mreže.

Uslijedio je pogred koji "strelja", Novak Đoković je hladno pogledao u pravcu Kamerona Norija, koji se nije previše trudio da se izvinjava zbog toga.

Drugi "incident" Britanca na današnjem meču bio je njegov medicinski tajm-aut pred posljednji gem na susretu, iako do tog trenutka ništa nije ukazivalo da mu je potrebna pomoć.

Čak je i publika u Rimu zvižducima ispratila taj detalj, a novak se potrudio da se za sve nestašluke britanskog tenisera osveti onako kako to najbolje radi - na terenu.

12:48

KRAJ MEČA - 6:3, 6:4!

Novak Đoković je završio posao protiv Kamerona Norija u osmini finala mastersa u Rimu. smeč koji je pogodio Đokovića, medicinski tajm-aut pred poslednji gem i ostale sitnice nisu urodile plodom... Novak Đoković je najbolji teniser ikad i Kameron Nori je to danas video.

12:40

Medicinski tajm-aut!

Kakav haos danas u Rimu pravi Kameron Nori! Nakon što je smeč udarcem pogodio Đokovića koji je odlazio od mreže, Nori je zatražio medicinski tajm-aut pred gem u kojem Đoković treba da servira za pobedu. Novak je strašno miran u ovim trenucima, a publika u Rimu zvižducima je ispratila potez britanskog tenisera.

12:38

BREJK - 5:4!

Mislio je Kameron Nori da ima prednost - što rezultatsku, što psihološku, ali... Novak Đoković je najbolji na svetu. Samo jedan gem deli srpskog tenisera od prolaska u četvrtfinale mastersa u Rimu, a u narednom gemu će i servirati za to.

12:30

Igra se dalje - 3:3!

Novak se oporavio od izgubljenog gema na svoj servis, ali i smeča kojim ga je Kameron Nori pogodio u petu. Prekinuo je niz britanskog tenisera i osvojio treći gem u drugom setu.

12:24

Pogledajte INCIDENT!

Ovako je Britanac smečovao u Novaka Đokovića, dok je srpski teniser odlazio od mreže svestan da je izgubio poen i gem u kojem je servirao:

12:20

Skandal - 2:2!

Kameron Nori je stigao do brejka protiv Novaka Đokovića i to na najmanje sportski način koji možete da zamislite. Imao je mnogo sreće jer je lopta udarila u mrežu, a zatim mu se idealno namestila na smeč. Đoković je okrenuo leđa, svestan da je izgubio poen, a Kameron mu je smečovao u noge dok srpski teniser odlazio od mreže. Okrenuo se Novak, pogledao u Britanca, a zatim počeo da klima glavom...

12:11

Brejk - 2:1!

Dobra igra nije dugo potrajala! Novak Đoković je dodao gas, a Kameron Nori poklekao već u drugom servis gemu. Srpski teniser ima brejk prednosti i na početku drugog dela meča.

12:09

Bez brejkova - 1:1!

Britanac je počeo drugi set bolje nego prvi i osvojio je gem na svoj servis, čime je pokazao da se neće predati, ali je Đoković odmah uzvratio osvajanjem svog gema. 

12:00

KRAJ SETA - 6:3!

Moralo je da potraje malo, Novak nije uspeo da osvoji set na servis Norija, ali je zato svojim servisima krunisao fantastičan početak meča protiv Britanca. Kameron Nori nije imao nijednu brejk loptu, a da je Novak Đoković igrao na samo malo višem nivou ovaj set bi možda bio završen i sa nulom pored imena britanskog tenisera.

11:50

Bez neizvesnosti - 5:2!

Nori je uspeo da osvoji gem bez mnogo problema - prvi put na ovom meču - ali je Đoković odmah uzvratio na fantastičan način. Novak ni u jednom gemu nije ostavio šansu Britancu, pa je nakon malo više od pola sata na pragu osvajanja prvog seta.

11:42

Emocije - 4:1!

Kameron Nori je uspeo da se upiše na semafor iako je Novak Đoković imao brejk loptu i u tom gemu, a zatim je srpski teniser povisio na 4:1. Odmah nakon osvajanja četvrtog gema u prvom setu nebom iznad Rima prolomio se krik Novaka Đokovića, koji je očigledno ušao u ovaj meč sa mnogo emocija.

11:31

Au... - 3:0!

Susret u osmini finala turnira u Rimu fantastično je počeo za Novaka Đokovića. Nakon tri odigrana gema već ima ubedljivu prednost, a protivniku je u dosadašnjem delu susreta prepustio samo četiri poena.

11:21

Dobro je - 1:0!

Prvi put na turniru u Rimu Novak Đoković je osvojio prvi gem na svoj servis! Prvo kolo je propustio jer je prvi nosilac na turniru, a u drugom i trećem su mu protivnici već na startu meča oduzimali servis. Sada je krenulo drugačije, Đoković vodi!

11:15

Nema problema!

Izgleda da je jedini razlog kašnjenja bio Novak Đoković, koji je potrošio malo više vremena na pripremu za meč i naterao Norija da ga u hodnicima sačeka pre nego što zajedno izađu na teren. to je rešeno, srpski teniser je na terenu i obojica tenisera deluju spremno za meč koji otvara današnji program.

11:10

Kasni se!

Desetak minuta nakon što je trebalo da izađu na teren, Novak Đoković i Kameron Nori se još nisu pojavili pred publikom. Za sada se ne zna tačan razlog kašnjenja, ali postoji nekoliko teorija. Po jednoj od njih, organizatori očekuju kišu u narednim minuta i zbog toga igračima nije data dozvola za izlazak.

10:55

Ko je Kameron Nori?

Današnji protivnik Novaka Đokovića ima veoma zanimljivu biografiju, ali i dva veoma važna detalja koji se tiču najboljeg tenisera svih vremena. Svojevremeno je kritikovao jer je Novaku Đokoviću dozvoljeno da igra na Završnom mastersu prošle sezone, iako je Srbin to pravo izborio na terenu?! Uz to, treba napomenuti da mu je Đoković uništio najbolji dan u životu i pobedio ga u polufinalu Vimbldona. 

Izvor: Profimedia

10:45

Novakova poruka!

Nakon pobede u drugom kolu protiv Tomasa Ečeverije, koji je gledao i Žoze Murinjo, Novak Đoković je poslao snažnu i veoma dirljivu poruku. Prvo je na kameri napisao "Sveti Vasilije Ostroški moli Boga za nas. Osnovna škola Vladislav Ribnikar", a zatim i u intervjuu govorio o masakru koji se dogodio u Beogradu.

"Nisam počeo dobro, počeo sam sporo, a igrali smo prvi put. Mlad je momak, ima igru za šljaku i na njoj je odrastao. Taj-brejk je presudio, naravno mentalno sam osetio veći nalet i energije i koncentracije, pa sam se opustio i nisam imao tremu. Priveo sam meč kraju i želeo bih svima da kažem da mi je najiskrenije žao što nisam imao prilike da se obraćam javnosti za masakr koji se dogodio u školi Vladislav Ribnikar. Moje najdublje saučešće porodicama. Ja kao otac male dece mogu da zamislim kako se osećaju roditelji i želim im snagu i ljubav. Pozdrav svim ljudima i srećan dan Svetog Vasilija Ostroškog", rekao je Novak Đoković i potom se sklonio od mikrofona zbog suza.

10:40

Zanimljivo u Italiji!

Iako niko nije očekivao, u Rimu su se već dogodine dve senzacije. Prvo je Danil Medvedev upisao svoju prvu pobedu na ovom turniru i na njemu omraženoj šljaci, a zatim je Karlos Alkaraz - koji na kraju nedelje preuzima prvo mesto ATP liste od Novaka - ispao od malo poznatog mađarskog tenisera Florijana Marožana.

10:35

Đoković u Rimu!

Najbolji srpski sportista preskočio je već dve prepreke na mastersu u Rimu.

Takmičenje u glavnom gradu Italije počeo je protiv mladog Argentinca Ečeverija koji ga je dobro namučio u prvom setu, ali nije imao snage i za drugi, da bi u narednoj fazi turnira savladao Grigora Dimitrova u tri seta, nakon ogromnog pada koncentracije u finišu drugog. Ipak, najbitnije je da je Novak "preživeo" tu krizu, ponovo zaigrao dobro i nastavio sa pobedama, odnosno koracima ka još jednoj tituli na turniru iz kategorije "hiljadarki".

10:25

Nori hoće osvetu!

Kameron Nori je do sada dva puta u karijeri igrao sa Novakom Đokovićem i oba puta je izgubio. Najteži mu je bio poraz u polufinalu Vimbldona prošle godine i od tada čeka osvetu!

10:15

Kiša pravi problem

Jučerašnji mečevi su prekinuti zbog koše, a i sada postoji mogućnost da padavine naprave problem teniserima. Videćemo da li će to uticati na Novaka i Norija. 

10:00

Čekamo meč!

Novak Đoković igra sa Kameronom Norijem u prvom duelu dana na ATP turniru u Rimu. Meč bi trebalo da počne oko 11 časova. 

UKRATKO

  • Đoković - Nori 6:3, 6:4
  • Osmina finala
  • Novak brani titulu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije