• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak mu uništio najljepši dan u karijeri - sad hoće osvetu!

Autor Dragan Šutvić

Kameron Nori će u trećem meču protiv Novaka Đokovića u karijeri probati da upiše prvu pobjedu.

 ko je kameron nori protivnik novaka đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković oko 11 časova opet izlazi na teren u Rimu. On bi trebalo da zaigra protiv Kamerona Norija, Britanca kome je već "upropastio" najbolji rezultat u karijeri! Samo dva puta do sada su Novak i Nori igrali, prvi put na Završnom mastersu sezone u Torinu 2021. godine kada je Srbin razbio Britanca 6:2, 6:1, a drugi put 2022.

Tada je Nori na domaćem terenu na Vimbldonu dobio Anduhara, Munara, Džonsona, Pola i Gofana, stigao do polufinala Vimbldona, tu dobio prvi set, a onda izgubio 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. Ovo će dvojici tenisera biti treći susret, a Đoković je opet veliki favorit. 

Nori je poznat kao igrač koji uglavnom igra sa osnovne linije i defanzivan je, što su redom i najveći Novakovi kvaliteti, pa ćemo vidjeti ko će se bolje snaći od njih dvojice. 

ŠKOT I VELŠANIN IZ JUŽNE AFRIKE, A IGRAO ZA NOVI ZELAND!

Izvor: Profimedia

Kameron Nori je 1995. godine rođen u Johanesburgu, jednom od najvećih gradova Južne Afrike gdje su njegovi roditelji radili kao mikrobiolozi. Otac Dejvid je Škot iz Glazgova, a majka Helena Velšanka iz Kardifa. Ipak već 1998. porodica se seli na Novi Zeland jer im je kuća obijena i više se nisu osjećali bezbjedno u Johanesburgu. 

Zapravo je sa 16 godina Nori prvi put došao da živi u Britaniji i tu je proveo samo tri godine prije nego što je otišao u Ameriku da studira. Studije je prekinuo 2017. godine kako bi postao profesionalac. Dok je u juniorskom tenisu nastupao pod zastavom Novog Zelanda odlučio se za Veliku Britaniju kada mu je bilo 17 jer od Novozelanđana ije dobijao nikakav novac. 

Trenutno je 13. na ATP listi, a najbolji rezultat mu je bilo osmo mjesto i cilj mu je da se vrati u prvih deset. Osim polufinala Vimbldona ima i jedan osvojen masters i to onaj u Indijan Velsu 2021. godine kada je u finalu savladao Nikoloza Basilašvilija 3:6, 6:4, 6:1. 

GDJE JE PRENOS?

Ovaj meč moći ćete da gledate na kanalima Sport kluba, ali naravno tu je i tekstualni prenos uz MONDO. Po programu meč bi trebalo da počne oko 11 časova. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC