• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje završni turnir Kupa BiH za rukometašice! Trener ŽRK Borac Nikola Bijelić: Ko bude mirnije glave, ide u finale!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Za danas su zakazani polufinalni mečevi rukometnog kupa Bosne i Hercegovine za žene u kojem će snage odmjeriti Hadžići i Borac, odnosno Grude i ljubuški Izviđač.

 Kup BiH rukomet ŽRK Hadžići - ŽRk Borac polufinale Nikola Bijelić izjava Izvor: Mondo/Slaven Petković

Banjalučanke su kroz prvenstvo osigurale po treći put zaredom plasman u evropska takmičenja, pa im završni turnir u Hadžićima predstavlja krunu sezone nakon koje će se od aktivnog igranja rukometa oprostiti jedna od najboljih igračica "osica" Božana Ćutković.

Trener Borca Nikola Bijelić je pred polufinale sa Hadžićima (20.00) istakao da su oba tim u dobroj formi jer je sezona u šampionatu tek završila.

"Pa realno je što se tiče forme da su obje ekipe, i Hadžići i mi, tu negdje, pogotovo jer je liga završila prije sedam dana. Nikom tu forma nije opala. Vjerujem da i oni imaju istu želju kao i mi, pogotovo oni na domaćem terenu, da se pokažemo u što boljem svjetlu. Iz moje perspektive, ko bude mirnije glave, ko bude pravio manje tehničkih grešaka, mislim da će uzeti pobjedu", izjavio je Bijelić za sajt Rukometnog saveza BiH.

Crveno-plave su završile na trećoj poziciji na tabeli prvenstva i Bijelić je kratko osvrnuo i na sezonu.

"Što se tiče lige, kad podvučemo crtu, vjerujem da smo svi u klubu zadovoljni. Prije svega napredovali smo jedno mjesto, u odnosu na prošlu sezonu. Bilo je tu u toku godine nekih lošijih stvari, mislim na naše utakmice, koje smo mogli dobiti, a vlastitim greškama nismo. Naravno, bilo je tu i dobrih stvari, jer smo u posljednje četiri utakmice uvezali četiri pobjede. Nema razloga da isto tako ne bude i večeras, odnosno i sutra u finalu Kupa BiH. Pogotovo, zato što smo nakon duže vremena kompletni. I Lana Lončar se vratila, tako da će i ona imati neku minutažu. Vidjećemo kako će to sve izgledati na kraju", naglasio je trener ŽRK Borac.

Prve će na teren izići šampionke iz Gruda i rukometašice Izviđača (17), a potom i Banjalučanke protiv domaćina. Finale je na rasporedu u nedjelju od 17 časova.


(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC