• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak mi pomaže finansijski i dan-danas! Hamad uz Đokovića na Rolan Garosu: Upoznao ga na rođendan i ostao u šoku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković se trudi da pomogne mladim srpskim teniserima i to je otkrio i Hamad Međedović.

 Hamad Međedović uči od Novaka - Đoković mi pomaže i finansijski Izvor: Instagram/screenshot/hamadmedjedovic

Srpski teniser Novak Đoković počinje danas učešće na Rolan Garosu na kome napada treći trofej i ukupno 23. grend slem, dok su reflektori usmereni i u novu nadu srpskog tenisa - Hamada Međedovića. Mladi teniser iz Novog Pazara prošao je kvalifikacije i prvi put će zaigrati na Rolan Garosu protiv Markosa Đirona, a sigurno će se sjetiti saveta koje mu je Nole dijelio još od kada ga je upoznao prije desetak godina.

"To je bilo očevo iznenađenje na moj deveti ili deseti rođendan. Sećam se da sam trenirao i tata mi je prišao i rekao 'dođi, idemo negde'. Otišli smo zajedno sam mojim trenerom i vidio sam da idemo u trening centar. Do posljednjeg trenutka nisam vjerovao da ću ga upoznati. Sjećam se da smo ga čekali i da se odjednom pojavio. Bio sam u šoku kada sam ugledao idola Novaka", rekao je Hamad u intervjuu za sajt ATP i dodao da od kada je počeo da trenira tenis - uvijek ugledao na Noleta i da je za njega vječita inspiracija i dan-danas.

Kada je imao 16 godina i prvi put trenirao sa Đokovićem, najbolji srpski sportista svih vremena je pokazao interesovanje za njegovu igru i želio je da investira u njega kako bi postao bolji igrač. Pomogao mu je i finansijski i zbog toga je Međedović polako počeo da "krči svoj put" u najboljih 100.

"Od njega može mnogo da se nauči i na terenu i van njega. Uživam da gledam kako je disciplinovan, sve što radi - radi za tenis, čak i kada ne trenira. To mi je rekao više puta. Rekao mi je da tenis mora da se živi čak i kada nisi na terenu, da moraš da radiš sve za svoju igru. Kada spavaš, kada jedeš, kada bilo kuda ideš - moraš konstantno da razmišljaš o tome šta će te učiniti boljim nego što jesi", rekao je Međedović i dodao: "Tako da, vidite da Novak radi - i kada ne radi. To je najbolja stvar koju vidim kod njega, stalno je u tenisu".

Prije šest mjeseci Hamad Međedović je počeo saradnju i sa Viktorom Troickim koji mu dijeli savjete, ali uvijek podsjeća i koliko je Đoković bio značajan za karijeru: "Pomaže mi finansijski, daje mi njegove terene, trenere, šta god mi treba za karijeru. Mnogo mi je pomogao, pokrio je sve što treba profesionalnom teniseru, plaćao je za to i još mi plaća neke stvari".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC