• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"TRAŽIMO KAZNU ZA ĐOKOVIĆA, PONOVO PROVOCIRA KOSOVO!" Rolan Garos i ATP dobili poruku: Nema više opravdanja

Srpski teniser ponovo mora da se bori sa optužbama sa raznih strana, iako je pozvao na prestanak nasilja na sjeveru Kosova i Metohije.

 Prozivaju Đokovića zbog Kosova Izvor: FoNet/AP/Jean-Francois Badias

Novak Đoković je ponovo u centru pažnje svih svetskih medija. Najbolji srpski sportista je nakon pobjede u prvom kolu Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačevića na kameri ostavio veoma snažnu poruku narodu na Kosovu i Metohiji, a to je ubrzo postala glavna tema na turniru i u teniskom svijetu. Nakon što je Novak pojasnio zašto je to uradio stigli su napadi iz Prištine, a zatim i saopštenje Teniskog saveza "Kosova".

Ova institucija tvrdi kako će zbog ponašanja najboljeg tenisera u istoriji tražiti kaznu - od samog grend slem turnira u Parizu, ali i od ATP-a. Kako prenosi "Gazetablic", TSK smatra da ovakvim porukama nije mjesto na teniskom terenu, a da se Đokovićevi incidenti i provokacije ponavljaju bez ikakve kazne!

"Đoković ponovo provocira nacionalističkom podrškom. Srpski teniser Novak Đoković nastavlja sa svojim nacionalističkim i šovinističkim ponašanjem kroz provokacije protiv države Kosovo. Po završetku meča na Rolan Garosu protiv Aleksandra Kovačevića na kameri gdje su snimljene poruke pobjednika meča, Đoković je napisao 'Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju'. Protiv ovakvog ponašanja, koje se vrlo često ponavlja, ne preduzimaju se nikakve kaznene mjere i to se ne može opravdati. Teniski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrijednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrijednosti koje tenis kao sport uopšte prenosi, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Teniski savez će tražiti da Đoković bude kažnjen od strane Međunarodne teniske federacije ATP i Rolan Garosa kao organizatora turnira", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, Novak Đoković je i prije nekoliko nedjelja pomenuo Kosovo i Metohiju, kada je govorio da baš u južnoj srpskoj pokrajini želi da krsti sina Stefana i ćerku Taru. I tada su iz Prištine stizali neprikladni komentari, poput onog da ne može ući na teritoriju samoproglašene države jer nije vakcinisan, iako to pravilo već mjesecima ne važi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC