• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ĆE NOVAKA KAZNITI ZBOG KOSOVA? Đoković se oglasio: Ne znam šta će biti... Nema zadrške, ponovio bih to!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković svjestan je velikog publiciteta koji je izazvao njegov potez na Rolan Garosu. /Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa, Nemanje Stanojčića/

 Novak Đoković ne zna da li će biti kažnjen zbog Kosova Izvor: MN Press/MONDO/Nemanja Stanojčić

Novak Đoković ispisao je nakon pobjede na Rolan Garosu na kameri "Kosovo je srce Srbije" i poruku protiv nasilja, kojim je pozvao na smirivanje tenzija na sjeveru Kosova i Metohije. Nakon toga je dugo odlagana njegova konferencija za novinare, tokom koje je bilo nagađano da mu se već sprema kazna, ali je Noletov "pres" ipak prošao mirno. Đoković je mirno, ali i zabrinuto, govorio o situaciji na KiM, prije svega o sukobima u tri opštine u kojima je Priština nasilno zauzela zgradu lokalnih vlasti.

"Ne znam šta će biti. Čujem da je bilo dosta primjedbi na društvenim mrežama od stranih novinara. Da li će me kazniti ili nešto slično, ali nemam nikakve zadrške, ponovio bih to isto. Protiv sam ratova, nasilja, konflikata bilo koje vrste i to sam uvijek iskazivao u javnosti. Ova situacija je presedan u internacionalnom pravu i po povelji Ujedinjenih nacija", rekao je Đoković između ostalog.

Novak je rekao da je poruka koju je napisao "najmanje što je mogao da uradi" i naglasio je da je imao dodatnu odgovornost da je pošalje. "Vrlo je bitno da pokažemo slogu i podršku u ovakvim situacijama", izjavio je Đoković.

Nole će u utorak imati dan za odmor od duela protiv Aleksandra Kovačevića, a onda će se spremati za duel 2. kola protiv Martona Fučovića, koji je zakazan za srijedu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC