• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Mirko Mikić odlazi iz Borca m:tel? Još se ništa ne zna, ali imam "zeleno svjetlo" da razmotrim potencijalne ponude

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije neuspješne sezone za banjalučki Borac m:tel postavlja se pitanje i odgovornosti trenera crveno-plavih Mirka Mikića.

 Mirko Mikić za MONDO da li odlazi iz RK Borac Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rukometni klub Borac m:tel osvojio je skromno 10. mjesto na tebeli Premijer lige BiH, u Kupu BiH je eliminisan u četvrtfinalu od nevesinjske Hercegovine, što je nesumnjivo neuspjeh kluba takvog renomea.

Zato se u posljednje vrijeme po kuloarima šuška i o mogućem odlasku Mirka Mikića, mladog banjalučkog stručnjaka, koji je posljednjih pet godina predvodio crveno-plave.

"Još uvijek se ništa ne zna. Imali smo juče razgovor, direktor (Vladimir Branković, prim.aut), sekretar i ja, analizirali smo prvenstvo i malo pričali o budućnosti, ali nismo ništa definitivno odlučili. Jedino što smo zaključili da nam je potreban odmor svima, da damo sebi vremena da analiziramo svako ponaosob i da objektivno pogledamo sebe u oči i priznamo gdje smo griješili kako se problem ne bi ponavljao za naš klub. Borac je veliki klub, očigledno je da se priča o zaista neuspješnoj sezoni, čak smo se u jednom momentu borili za opstanak. U tom smislu kad se sve sagleda, ne mogu ni ja da ne tražim razloge gdje sam griješio, šta sam pogrešno radio i da ne budem iskren prema sebi", rekao je Mikić za naš portal.

Prema njegovim riječima, najprije se svi trebaju odmoriti a onda razmišljati šta i kako dalje.

"Dogovorio sam se sa direktorom kluba i dobio u neku ruku 'zeleno svjetlo' da razmotrim potencijalne ponude i od Borca i od drugih. Za sada postoje interesovanja, ali o tome još ne mogu pričati. Vidjećemo u narednom periodu, sad je najbitnije da se odmorim i onda sagledam sve opcije prije svega za klub, a potom i za mene".

Izvor: RK Borac m:tel promo

Mikić je na klupu crveno-plavih stigao u novembru 2018. godine iz fotelje sportskog direktora nakon što je rukovodstvo zbog serije loših rezultata smijenilo Bojana Unčanina. Sa Borcem m:tel je osvojio dvije šampionske titule u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, 2020. i 2022. godine, jedna Kup BiH (2021. godine) i dvije titule u Kupu Republike Srpske (2020. i 2022. godine).

"Bez obzira na prethodnu sezonu, ne mogu da budem nezadovoljan svime što smo uradili u tom periodu. Nadam se da su i ljudi čije sam povjerenje dobio zadovoljni, radio sam najviše i najbolje što mogu i što znam. Naravno, nekad sam i griješio, sve je to normalno. Maksimalno sam se više od svojih mogućnosti davao za klub. Pored titula, moja najveća satisfakcija jesu dječaci koji su dobili šansu, koji su počeli da igraju i koji će tek pokazati koliko vrijede. Ranije nismo imali stalne reprezentativce, a sad Borac ima pet igrača na širem spisku, četvoricu ispod 23 godine izuzev Vlade Draganića. To je svakako ogromna satisfakcija za Borac, pa i za mene lično s obzirom da sam im kao klincima pružio priliku. Kad se podvuče crta, ne mogu da ne budem nezadovoljan", zaključio je Mikić, koji ima važeći ugovor s klubom još mjesec dana.

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prase

Za pet godina pet trofeja i pet igrača u reprezentaciji. To je za svaku pohvalu.

Rukometaš

Ima li direktor neku ponudu, to bi im bilo najveće pojačanje

Marko P.

Idu i igrači, BJEŽE!

Lešinar

Ostani Mirko!!!

Banjalučanin

Jel Tesan potvrdio odlazak? Bez Tesana ništa ako on nije potvrdio….

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC