• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel uručio "zlatnim olimpijcima" replike dresova sa minhenskih Igara 1972. (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lijep gest banjalučkog kluba prema svojim legendama.

 RK Borac uručio replike dresova 1972 zlatnim olimpijcima Izvor: RK Borac m:tel promo

Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Milorad Karalić i ostali "zlatni olimpijci" dobili su u subotu na poklon repliku dresova koje su nosili na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine kada su osvojili zlatnu medalju.

"Zlatni olimpijci" su poslije susreta sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, nakon kojeg je obećana pomoć Borcu m:tel od 800.000 KM, posjetili su danas i banjalučki klub, gdje su okruženi brojnim trofejima koji nas sve podsjećaju na veličinu kluba.

Kako je saopšteno iz Borca m:tel, razgovarano je o rukometu njihovog vremena i lijepim uspomenama koje ih vezuju za Banjaluku.

"Zahvalili su nam se na gostoprimstvu ističući da su u Banjaluci ugošćeni bolje nego igdje", navedeno je u saopštenju Banjalučana, a ovom prilikom, direktor kluba Vladimir Branković uručio je olimpijcima replike dresova iz 1972. u kojima su postali olimpijski šampioni.

"Hvala vam na dolasku. Podsjetili ste nas na veličinu Rukometnog kluba Borac m:tel i odgovornost koju nosimo. Čast nam je ugostiti bardove svjetskog sporta", istakli su iz banjalučkog kluba.

Podsjetimo, na Olimpijskim igrama u Minhenu, koje će ostati upamćeno i po napadu palestinskih terorista u kojem je ubijeno 11 članova izraelskog tima, Jugoslaviju je s klupe predvodio legendarni Vlado Štencl.

Plavi su igrali u grupi D i zabilježili tri pobjede - nad Japanom, SAD i Mađarskom. U narednoj fazi, savladali smo Zapadnu Njemačku i tadašnjeg svjetskog prvaka Rumuniju, da bi u finalu pobijedili selekciju Čehoslovačke rezultatom 21:16.

U legendarnom timu Jugoslavije igrali su Zoran Živković, Abaz Arslanagić, Miroslav Pribanić, Petar Fajfrić, Milorad Karalić,Đoko Lavrnić, Slobodan Mišković, Hrvoje Horvat, Branislav Pokrajac, Zdravko Miljak, Milan Lazarević, Nebojša Popović, Zdenko Zorko i Albin Vidović.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC