• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neću to da vam otkrijem, prenijećete Novaku odmah! Rus progovorio o Đokoviću - ključ je u ŠAHU!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Karen Hačanov pričao je o Novaku Đokoviću i Rolan Garosu, njih dvojica odmjeriće snage u četvrtfinalu.

 Karen Hačanov o meču sa Novakom Đokovićem na Rolan Garosu Izvor: Profimedia/JBAutissier/Panoramic

Karen Hačanov sljedeći je protivnik Novaka Đokovića na Rolan Garosu. Njih dvojica odmjeriće snage u utorak u četvrtfinalu drugog grend slema sezone. Biće to njihov 10. međusobni duel, srpski igrač slavio je osam puta, a jedini trijumf Rus je ostvario u Parizu, ali u Bersiju na tvrdoj podlozi.

Na početku konferencije za medije jedan od novinara konstatovao je da Karen voli da igra šah i pitao ga da li ima sličnosti sa tenisom.

"Ima mnogo mečeva na Rolan Garosu, ima mnogo šah-matova koje je potrebno uraditi. Ima paralela između šaha i tenisa, volim da igram sa Hoseom Klavetom, mnogo smo igrali, više puta tokom dana, da malo 'upalim' mozak. Ima sličnosti, kada otvoriš glavu i kada si fokusiran, onda je teren veći, vidiš moguće udarce, kako možeš da namučiš rival", rekao je Hačanov.

Uslijedilo je pitanje o Novaku i ima li možda neke šahovske poteze za njega.

"Neću da vam kažem svoje planove za taj šah, prenijećete mu sve odmah", nasmijao se Hačanov, pa nastavio. "Morate da igrate dobar šah sa njim da biste ga pobijedili. Pripremiću se sutra, imam dan odmora da napravim analizu, da vidim šta mogu da uradim bolje. Gledaću njegove mečeve, napraviću plan. On je jedan od najtežih protivnika, ne možete da ga otpišete. Poštujem ga, ali sam fokusiran, vidjeću da li ću moći da pobijedim."

Nada se da može daleko da dogura i ističe da je US open i dobar rezultat koje je napravio u Njujorku bio prelomna tačka.

"Kliknulo je u mom mozgu, to je pomoglo definitivno. Kada sam prošao u polufinale US opena mnogo stvari se promijenilo na mom mentalnom planu, vidio sam da mogu da napravim korak naprijed, da prođem dalje. Uvijek sam vjerovao u sebe, ali sam znao da moram to da pokažem i na terenu, pomoglo mi je da napravim te potrebne korake da igram dobro u dužem vremenskom periodu. Vjera i samopouzdanje su ostali tu, bez obzira na rezultat. Moram da idem polako iz meča u meč", zaključio je Hačanov.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC