• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak napisao "KOSOVO JE SRBIJA", a evo šta na to kaže Endi Marej: Dok Đokovića napadaju, Britanac ga BRANI!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I Endi Marej oglasio se o gestu Srbina

 Endi Marej o poruci Novaka Đokovića Kosovo je Srbija Izvor: Profimedia/Jean Catuffe / DPPI

Novak Đoković napisao je "Kosovo je Srbija" na kameri na Rolan Garosu i početkom nedjelje izazvao veliku pažnju, kao i poruke odobravanja zbog tog gesta, ali i niz kritika. Stav o tom Novakovom potezu dao je i Endi Marej, legendarni Britanac koji se nikad nije ustezao da javno kaže ono što misli, pa i onda kada je kritikovao Đokovića.

Marej je rekao da bi sportistima trebalo da bude dopušteno da šalju političke poruke na sportskim događajima, ali i da ima mnogo dvoličnosti kada oni to urade.

"Uvijek čujete sportiste, novinare i komentatore da kažu da sport i politiku ne bi trebalo miješati, ali to rade. Kada politika donosi odluke koje štete karijerama sportiste, onda tvrde da ne bi trebalo da se miješaju te dvije stvari. A onda su više nego srećni da pričaju o stvarima u kojima su saglasni", rekao je Marej.

"Sportisti vole da se slikaju sa premijerima i sa svjetskim liderima. U mnogim zemljama, predsjednici vlada i ministri slave uspjehe sportista i velike pobjede. Uvijek su u blizini sportskih događaja i privilegija je biti pozvan u Bijelu kuću ili u Dauning strit (kod britanskog premijera, prim. novin.). Mi kao sportisti imamo odgovornost da pokušamo da ujedinimo ljude i nije neophodno da ih dijelimo. Mislim da bi svako mogao da izrazi svoj stav. Mislim da je to veoma važno. Kao što bi trebalo da bude okej i da se bilo ko ne saglasi sa tim stavom", dodao je on.

Đokovićevi komentari da je Kosovo srce Srbije naišli su na osudu francuske ministarke sporta Ameli Udea-Kastere, koja je rekla da je uplitanje tenisera u to pitanje "veoma militantno" i "neprikladno".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC