• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne podržavam rat u Ukrajini, ni Lukašenka: Bjeloruskinja morala da se pravda zbog fotografje sa predsjednikom

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Teniserka iz Bjelorusije Arina Sabalenka govorila je o predsjedniku svoje zemlje

 Sabalenka se pravdala zbog fotografije sa Lukašenkom Izvor: Profimedia

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Rolan Garosa, ali to kao i obično nije ono što najviše interesuje medije o njoj. Kao i obično, ona je poslije trijumfa protiv još jedne Ukrajinke koja nije htela da joj pruži ruku morala da govori o ratu u Ukrajini i beloruskom lideru Aleksandru Luikašenku.

"Ne podržavam rat. A to što ne podržavam rat, znači da ne podržavam Lukašenka", rekla je o predsjedniku svoje zemlje druga teniserka svijeta. Lukašenko je saveznik Moskve u agresiji na Ukrajinu, a na internetu se mogu pronaći njegove zajedničke fotografije sa Sabalenkom na jednom prijemu poslije njenog uspjeha. U Francuskoj je govorila i o tome kako se fotografisala sa predsjednikom. "Igrali smo mnogo Fed kup mečeva u Bjelorusiji. On (Lukašenko) je bio na našim mečevima i slikao se sa nama. Ništa loše se u tom periodu nije događalo u Belorusiji ili u Ukrajini ili u Rusiji", rekla je ona.

Sabalenka je propustila prethodne dvije konferencije za novinare jer je objasnila organizatoru da se ne osjeća bezbjedno zbog uobičajenog "rafala" pitanja o ratu, iako se često javno distancirala od sukoba. "Ne želim da moja zemlja bude učesnica bilo kojeg konflikta. Rekla sam to mnogo puta. Znate moju poziciju i imate moj odgovor. Neću da sport bude upleten u politiku, jer sam 25-godišnja teniserka. A da želim da se bavim politikom, ne bih bila ovdje. Neću da na bilo koji način budem uvučena u politiku"

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC