• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VRATITE JOJ NOVAC, NIJE FER TO ŠTO STE URADILI! Burno saopštenje Đokovićevog sindikata poslije izbacivanja teniserke

Autor Haris Krhalić

Sindikat profesionalnih tenisera "PTPA" oglasio se povodom izbacivanja Japanke sa Rolan Garosa.

 Udruženje PTPA o izbacivanju teniserke Izvor: Profimedia

Udruženje profesionalnih tenisera koje predvodi Novak Đoković, "PTPA", oglasilo se nakon izbacivanja sa Rolan Garosa japanske igračice Miju Kato. Ona je očigledno nenamjerno pogodila djevojku koja sakuplja loptice i u toj uznemirujućoj sceni dočekala odluku nadležnih o izbacivanju sa turnira. Zbog toga je Japanka ostala i bez zarađenog novca i bez osvojenih bodova.

"Asocijacija profesionalnih tenisera naglašava da je naš najviši prioritet da svi koji učestvuju u sportu budu bezbjedni, posebno djevojčice i dječaci koji sakupljaju loptice. Bez obzira na to, odluka da se izbaci Miju Kato i Aldila Sutjadi bila je nepravedno nesrazmjerna i nefer. Očigledno je da je incident bio slučajan i da uopšte nije bio agresivan. To nije trebalo da dovede do zaključka da je prekršeno pravilo i na kraju do izbacivanja sa turnira. Incident i njegove posljedice su suprotne osnovnom principu 'PTPA' - zahtjevom za fer odluke!"

"Kada su prava igrača ugrožena, onda mora da bude primijenjen proces pravičnog rješavanja. 'PTPA' se zalaže za adekvatan mehanizam koji daje igračima glas i ukazuje na njihove brige. U ovom slučaju, to znači da bude vraćen novac predviđen za nagradu koju su osvojile Miju i Aldila, kao i da im budu vraćeni poeni. Najmanje to".

"Odluke kao što su diskvalifikacija moraju da budu fer donesene i ne smiju da trpe bilo koji spoljni uticaj. Ovaj incident zahtjeva suštinsku promjenu. Oštre kazne za nenamerna djela potkopavaju integritet sporta i štete karijerama igrača. Disciplinske mjere bi trebalo da budu donošene pravično, da omogućavaju i rehabilitaciju i da budu proporcionalne. Uz sve probleme oko sporta, ključno je da igrači imaju nezavisan glas i da budu uključeni u oblikovanje pravila koji uređuju njihov sport".

"Izražavamo svoju nepokolebljivu solidarnost sa svim igračima koji su se sreli sa nepravednim tretmanom. Da bismo ukazali na to i da bismo popravili situaciju, aktivno iniciramo razgovor sa Teniskom federacijom Francuske i sa Bordom Grend slema. Već smo u direktnom kontaktu i sa Miju Kato. Naš cilj je da njegujemo otvoreni dijalog da radimo na stvaranju fer i ujednačene zajednice za sve igrače", navedeno je u saopštenju.

U međuvremenu su teniserke Sara Soribes Tormo i Marija Bouzkova, koje su od sudije tražile da Japanka bude izbačena, eliminisane u četvrtfinalu i ispraćene su zvižducima sa Otvorenog prvenstva Francuske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC