• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pričao je svašta o Novaku, kreten je! Nikola Pilić: Sad je promijenio priču, a Srđan Đoković i ja smo jedini vjerovali!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čuveni teniski stvaralac oštro je govorio o Matsu Vilanderu.

 Nikola Pilić o Novaku Đokoviću i Matsu Vilanderu Izvor: MN PRESS

Jugoslovenska i hrvatska teniska legenda Nikola Pilić, učitelj Novaka Đokovića u njegovim najmlađim danima, u intervjuu za "Kurir" govorio je o Noletovim počecima. Dan nakon što je srpski teniser postao zvanično najuspješniji teniser ikad, Pilić je podsjetio na to kako je Đoković počeo da korača tim putem.

"Bio sam uvjeren da će biti dobar igrač. Međutim, moj posao kao trenera i bivšeg tenisera je kao da vadite dijamante iz rudnika, i onda vam dođe malo drugačiji dijamant, najčistiji. Takav je bio Novak. On je za mene bio idealana mogućnost za vrhunsko brušenje. Orlandiću sam tada rekao: 'Imate jednog malog Srbina, ja bih došao na fjučers u Beograd s njim.' I tu je osvojio prva 24 ATP poena", rekao je Pilić.

Legendarni "Niki" govorio je i o Novakovom ocu, koji je zajedno sa suprugom Dijanom dao najveću podršku svom sinu.

"Neki vole njegovog oca Srđana, neki ne, ali nas dvojica smo jedni od rijetkih, ako ne i jedini koji smo vjerovali da Novak može daleko da dogura, a imao je 16 godina. Ništa nije zaboravljao, već tada je bio pravi profesionalac. To nije jednostavno, kad ste trener, igračima dajete mnogo, a obično dobijete malo. Od Novaka sam dobijao baš puno. Moja supruga mi jednom rekla: 'Ovaj mali, kad govori nešto o tenisu, rečenice su mu slične tvojima'. Imao je tada 13 godina. Ja sam vjerovao, samouk sam, puno sam učio, moja želja za pobjedom je bila u tonama, a takav je i Novak."

Pilić je govorio i o Matsu Vilanderu, nekadašnjem teniskom asu i svojevremeno velikom Đokovićevom kritičaru.

"Ma, pustite Vilandera, on je kreten koji je pričao svašta, a sad je promijenio ploču. Što se Novaka tiče, samo neka mu Bog da zdravlja. Svi teniseri iz vrha su spartanci, možda je Novak ekstremista po tom pitanju i najstariji je osvajač Rolan Garosa, skidam mu kapu. Mene nisu interesovala imena, nego brojke, a ima brojke koje kažu da je najbolji u istoriji. Ljubimci zapadne štampe su bili Nadal i Federer, i onda dođe neko iz male zemlje i poremeti račune. Trebalo ga je kazniti, da naprave od njega ono što su pokušali u Australiji, ali talenat i želja su pobijedili i sada niko ne može da kaze da nije najbolji u istoriji", zaključio je Pilić u intervjuu za "Kurir".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC