• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSLIJE 30 GODINA, POJAVIO SE BOLJI OD LEGENDE LIMFORDA KRISTIJA: Pogledajte kako trči najbrži čovjek na planeti (VIDEO)

Cijeli svijet priča o trci u Njujorku i istorijskom uspjehu Žarnela Hjuza.

 Žarnel Hjuz srušio rekord Linforda Kristija Izvor: Profimedia/AFP-IOPP/Patrick HERTZOG

Britanski sprinter Žarnel Hjuz (27 gosina) oborio je nacionalni rekord u trci na 100 metara, istrčavši tu dionicu za nevjerovatniih 9,83 sekunde. Tako je oborio rekord legendardnog Linforda Kristija, koji je 1993. istrčao u Štutgartu svoju najbolju trku u karijeri, za 9,87. Taj rekord bio je nedostižan sve do ovog vikenda, kada će sada 63-godišnji Kristi ipak morati da prepusti taj tron Hjuzu, koji je na trci u Njujorku postavio najbolje vrijeme na svijetu ove sezone.

Hjuz je odavno afirmisani sprinter rođen na Karibina 1995. godine i takmiči se pod zastavom Velike Britanije iako ima i jamajčanske korijene po majci. Na Evropskom prvenstvu 2018. osvojio je zlato u trci na 100 metara, kao i u štafeti 4x100, dok je 2022. u Minhenu takođe osvojio zlato u trci na 200 metara, kao i u štafeti 4x100.

Prethodno se takmičio pod zastavom rodne Angile i osvajao zlata kao perspektivni junior i nije učestvovao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. samo zbog toga što Angila nije bila nacija koju priznaje Međunarodni olimpijski komitet. To je bio veliki razlog zbog kojeg je promijenio državljanstvo i tako došao u situaciju da ovog juna postane britanski nacionalni rekorder. Pogledajte trku na kojoj je ispisao istoriju:

Atletika Žarnel Hjuz
Izvor: YouTube/World Athletics

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC