• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKVU TRKU NIKADA NISTE VIDJELI! Bacačica kugle preskače prepone i postaje heroj - svi su prišli da čestitaju! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Belgijanka se prijavila da trči 100 metara sa preponama kako bi njena reprezentacija imala šansu da osvoji bodove nakon povrede djevojke koja se inače bavi tom disciplinom.

 Bacačica kugle trčala na trci s preponama Izvor: Twitter/EuroAthletics/printscreen

Nevjerovatna scena viđena je na Evropskom prvenstvu za reprezentacije! U centru pažnje bila je belgijska atletičarka Žolijen Boumkvo koja se takmičila u disciplini 100 metara prepone, iako to nije njen prvi izbor. Žolijen je inače bacačica kugle, a u društvo najboljih evropskih preponašica "uskočila" je nakon što se njena zemljakinja povrijedila, a Belgija nije imala koga da pošalje na stazu!

Boumkvo je odlučila da se pojavi na početku trke i laganim ritmom preskoči sve prepone koje su bile postavljene ispred nje, kako bi za reprezentaciju osvojila barem neki bod. Uspjela je u tome - Belgija je njenim izdanjem osvojila dva boda jer je u drugoj grupi jedna takmičarka diskvalifikovana zbog nepravilnog starta. Pogledajte kako je Žolijen postala heroj:

Inače, ona je trku završila u vremenu 32.81, što je gotovo 20 sekundi sporije od Tereze Erandonee iz Španije koja je pobijedila u ovoj trci. Rezultat koji je postigla najbolji joj je u ovoj sezoni jer je vjerovatno prvi put istrčala 100 metara sa preponama, a njene nove koleginice prilazile su joj nakon trke kako bi joj čestitale na dostignuću.

Prilikom tih susreta na kraju trke najbolje se vidjela razlika između Žolijen i ostalih djevojaka koje su se takmičile u ovoj disciplini. Belgijska bacačica kugle daleko je viša, teža i korpulentnija od svih djevojaka koje su na startu i cilju bile pored njega. Ipak, ona je pobijedila, barem na neki način.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC