• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vimbldon uveo posebna pravila za Ruse i Bjeloruse: Sve ovo je zabranjeno, a ne odnosi se samo na tenisere!

Autor Dragan Šutvić

Na Vimbldonu će važiti i posebna pravila za ruske i bjeloruske tenisere i teniserke.

 pravila za ruse i bjeloruse na vimbldonu  Izvor: Profimedia

Ruski i bjeloruski teniseri mogu ove godine da učestvuju na Vimbldonu, ali će za njih važiti posebna pravila. Za razliku od prošle sezone kada je važila zabrana, zbog koje kasnije Novak Đoković nije dobio 2.000 poena za osvajanje turnira, sada su uspjeli da pronađu zajednički jezik. Doduše, moraće svi da budue dosta pažljivi, čak i članovi njihovih timova.

Prema informacijama koje je prenio "Bi-Bi-Si" (BBC) svi oni moraće da se pridržavaju određenih pravila.

"Ne smiju da izražavaju podršku prema invaziji na Ukrajinu, kao ni podršku za predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Belorusije Aleksandera Lukašenka. Ne smiju da nose niti da budu viđeni sa bilo čim što sadrži sliku, simbol, zastavu, amblem ili bilo šta što može da bude shvaćeno kao podrška rata ili podrška ruskog ili bjeloruskog režima. Igrači takođe ne smiju da dobijaju novac od države ili kompanija koje su kontrolisane od strane sankcionisanih individualaca", piše u tekstu.

Takođe se navodi i da je od njih "traženo da dokažu i da su prekinuli bilo kakvu saradnju ukoliko su imali neke slične dogovore sa tim kompanijama."

Sve ovo moraće da se poštuje za vrijeme trajanja turnira. Razlog dodatnog pooštravanja pravila bila je ruska teniserka Veronika Kudermetova koja je sponzorisana od strane naftne kompanije "Tatnjeft" koja je pod sankcijama Evropske unije. "U Madridu nisam imala problem, znam da mi to nije dozvoljeno na Vimbldonu, ako budem igrala tamo, moraću da sklonim bilo kakva obilježja te vrste sa svoje opreme", rekla je Kudermetova.

Još jedna stavka je zabranjena, a to je nošenje dresova ruskih ili bjeloruskih klubova, posebno onih koji su povezani sa vojskom poput CSKA Moskve. Ta zabrana uvedena je zbog Anastasije Potapove koja je u Indijan Velsu na meč sa Džesikom Pegulom došla u dresu Spartaka iz Moskve. Slična pravila kao za igrače važiće i za navijače i njima je zabranjeno da unutar kompleksa Vimbldona unose bilo kakve zastave i obilježja koja imaju veze sa Rusijom i Bjelorusijom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC