• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo Đoković može da me pobijedi! Svi mislili da je u penziji, a Lopez kida i u 42. godini: Srušio je Ivaniševića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slavni španski teniser Felisijano Lopez "izazvao" je Novaka Đokovića.

 Felisijano Lopez u odličnoj formi Izvor: Profimedia/ Football Dataco /Shutterstock

Da li se sjećate španskog tenisera Felisijana Lopeza? Vjerovali ili ne, ali još nije u penziji. Bez obzira što je Lopez ušao u 42. godinu, još igra i ne želi tek tako da "digne ruke od reketa". Upravo na turniru na Majorci završava karijeru i potrudiće se da što duže potraje, pa je stigao već do trećeg kola ostavivši zaista sjajan utisak.

Iz sebe izvlači energiju koju možda nije ni znao da ima, pa je u prva dva kola savladao znatno mlađe rivale. Prvo je bio bolji od Maksa Pursela iz Australije (6:3, 7:5), a zatim i od njegovog sunarodnika Džordana Tompsona (7:6, 1:6, 6:3) koji je pružio bolji otpor. Ipak, kada je "deda" Lopez dodao gas u odlučujućem setu, nije mogao da mu parira i "položio je oružje", ali vjerovatno je i sam potajno srećan zbog Španca.

Takođe, Lopez je sjajno servirao tako da je na vječnoj listi sa najviše odserviranih asova uspio da prestigne Gorana Ivaniševića i tako mu je "oduzeo" četvrto mjesto. Apsolutni lider u ovoj kategoriji je naravno Džon Izner (14.260), drugi je Ivo Karlović (13.728), a treći Rodžer Federer sa 11.478.

"Od prošlogodišnjeg Vimbldona jedva da sam se takmičio, ali sam se ove godine dobro pripremao i odlučio sam da zaigram. Mislim da današnja igra nije fizički jako zahtjevna. Jedino ako stave Đokovića sa druge strane, mogu da izgubim, ali na ovoj podlozi osjećam da mogu da se borim sa mnogima", rekao je Lopez i dodao da je srećan što je oborio rekord Ivaniševića:

"To je dobra statistika, jer je Ivanišević oduvijek bio jedan od mojih omiljenih igrača. Kao mali sam sanjao da serviram kao on, a sad sam ga prestigao. Znao sam da sam među sedam ili osam najboljih, ali nisam znao tačno na kom mjestu. Prestići Ivaniševića je velika stvar, ne znam šta drugo da kažem.“

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:49
Novak Đoković na treningu u Banjaluci
Izvor: MONDO/Jelena Kotlajić
Izvor: MONDO/Jelena Kotlajić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC