• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava sa srpskim vaterpolom? Šokantan poraz "delfina" na Svjetskom kupu, nema medalje od Tokija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija ni na Svjetskom kupu u vaterpolu nije uspjela da dođe do polufinala i da uđe u borbe za medalje.

 Srpski vaterpolo drma kriza Izvor: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u velikoj krizi od osvajanja Olimpijskih igara u Tokiju i povlačenja najboljih igrača, a čini se da ni odlazak selektora Dejana Savića i dolazak Uroša Stevanovića nije "razdrmao" srpske vaterpoliste. Kriza je nastavljena i na Svjetskom kupu, gdje je Srbija izgubila poslije velikog preokreta protiv domaćina Sjedinjenih Američkih Država u Los Anđelesu. Uprkos tome što su "delfini" vodili tri razlike pred posljednju četvrtinu, na kraju poraz 10:9.

Da kriza postoji najbolje svjedoči podatak da od pomenutog zlata na Olimpijskim igrama prije dvije godine, Srbija ni na jednom takmičenju nije stigla do polufinala. Ta tradicija se nastavila i u Los Anđelesu pošto su stali u četvrtfinalu, tako da u sportu u kojem su navikli da svake godine osvajaju odličja - sada imaju krizu.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Strahinja Rašović sa četiri pogotka, Nemanja Ubović je dodao dva, a po jednom su pogađali Vasilije Martinović, Nikola Jakšić i Marko Radulović. Podsjetimo, najbolji srpski vaterpolista Dušan Mandić, iza kog je turbulentna sezona u Novom Beogradu, tražio je od selektora da ne učestvuje na Svjetskom kupu pošto "psihički i fizički" nije spreman da se podredi reprezentaciji.

Jasno je da bez njega, ali i bez giganata sa slike - poput Filipa Filipovića, Milana Aleksića, braće Pijetlović, Stefana Mitrovića i Andrije Prlainovića - Srbija više nije sila kao nekada i teško nam je da se naviknemo na to.

Tako će Španija i SAD igrati sa jedne strane za finale ("crvena furija" razbila Nijemce čak 18:9), dok su sa druge strane žrijeba Italija i Mađarska. I dok su se "azuri" prošetali do polufinala protiv Rumunije (20:2), u tvrdoj-derbi utakmici Mađari su bili bolji od Grčke 6:4.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:21
Dejan Savić viče na tajm-autu
Izvor: RTS 2
Izvor: RTS 2

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC