• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijela Britanija likovala zbog Novakovog poraza, a onda ih je Srbin patosirao: Sada slave ovaj dan i žele da opet izgubi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjećate se kada je Novak Đoković posljednji put izgubio na Centralnom terenu Vimbldona? Dobro zakopajte po pamćenju...

 Novak Đoković deset godina nije poražen na Centralnom terenu Vimbldona Izvor: Profimedia/Alamy Live news/Frank Molter

Došao je i taj dan! Još jedan rekord Novaka Đokovića koji nikada neće biti oboren doživio je jubijel, pošto je 7. jula 2023. godine navršeno tačno deset godina od njegovog posljednjeg poraza na Centralnom terenu Vimbldona! Prije tačno deset godina cijela Britanija je slavila jer su poslije 77 godina čekanja dobili svog šampiona. 

Endi Marej je u finalu Vimbldona te 2013. godine savladao Novaka Đokovića na Centralnom terenu 6:4, 7:5,  6:4 i od tada više nismo vidjeli poraz Novaka Đokovića na najkultnijem teniskom terenu na svijetu. Od te 2013. godine do danas Novak je uzeo šest titula, a osim njega su za ovih deset godina pehar na "Ol Ingland Klabu" uzimali samo još Endi Marej (2016. godine) i Rodžer Federer (2017. godine), uz naravno 2020. kada turnir nije odigran. 

Sljedeći meč na Centralnom terenu Novaku slijedi u petak uveče, kada bi oko 19 časova po srednjoevropskom vremenu trebalo da se sastane sa starim znancem Stanislasom Vavrinkom. Ovo će biti 27. susret najboljeg tenisera u istoriji i Vavrinke, a on je pomjeren upravo zbog Endija Mareja.

Duel dvostrukog šampiona sa Vimbldona i Stefanosa Cicipasa koji je započet u četvrtak nije mogao da se završi zbog odluke britanskih vlasti da mečevi moraju biti završeni do 23 časa po lokalnom vremenu, pa je zbog toga prebačen na raspored Centralnog terena u petak. Zbog toga će Novak mnogo kasnije nego što je planirano na teren i moguće je da će mu se meč sa Vavrinkom odužiti na čak dva dana. Ipak, ako je vjerovati tradiciji, Đoković je u svakom slučaju nepobjediv na Centralnom terenu. 

Britanski mediji se na današnji dan prisjećaju veličanstvene partije Endija Mareja od prije deset godina, ali i pišu o tome zašto Englezi navijaju protiv Đokovića. Ipak, neki su realniji, pa su tako jasno rekli da mogu samo da gledaju u nebo i nadaju se da će kiša pokvariti Novakove planove. Jer rivali to ne uspijevaju!

BONUS VIDEO:

Novak Đoković
Izvor: YouTube/NBA fans

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC