• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rafael Nadal i Rodžer Federer su bitniji za tenis od Novaka Đokovića"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Toni Nadal se nije baš proslavio tajmingom intervjua u kome je pokušao da omalovaži uspjehe koje pravi Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji ovog sporta.

 Nadalov stric: Rafa i Rodžer su bitniji od Novaka za tenis Izvor: Instagram/printscreen/rogerfederer

Toni Nadal, nekadašnji trener i stric legendarnog tenisera Rafaela Nadala, uzburkao je strasti pošto je ponovo omalovažavajući govorio o Novaku Đokoviću. U intervjuu za "Clay Tenis", Toni Nadal je ispričao da su Federer i Nadal važniji za istoriju tenisa od Đokovića. Sve bi to bilo u redu da nije izjavio dok Nole ispisuje novu tenisku istoriju na Vimbldonu, dok njegovi arhi-rivali uživaju u penzionerskim danima ili se oporavljaju od povrede.

"Mislim da su Federer i Nadal značajniji za svoj sport od Đokovića. A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog. Kada se povede ta diskusija o tome ko je najbolji svih vremena, moramo da ustanovimo tačne kriterijume oko kojih uvijek postoji debata. Ko je najbolji - onaj koji ima svjetski rekord ili onaj koji osvoji Olimpijske igre? Ne znam. Mislim da onaj koji je uspijevao da igra na vrhunskom nivou i da radi teže stvari je Federer, onaj koji je osvojio najviše svega je Đoković, a ko zna još šta bi bilo sa Rafom da nije bilo povreda - imao bi više titula nego svi ostali", kazao je Toni Nadal koji već godinama ne trenira svog rođaka, a sada je sa Feliks Ože-Alijasimom, najvećim razočaranjem ove sezone.

Na pitanje novinara da li to znači da je Novak bolji od Rafe, Toni Nadal odgovara: "Novak je bolji jer je osvojio više titula od Rafe. Ako je Novak osvojio 24... Šta bi se desilo da se više igra na šljaci umjesto na tvrdoj podlozi? Moj rođak igra tri grend slem turnira na podlozi koja mu nije omiljena, a samo jedan na svojoj omiljenoj šljaci. Isto je i sa mastersima".

Prepoznao je novinar "žicu" kod Tonija i osjetio da ga posebno boli Australijan open na kome je Rafa konačno uspio da dođe do treće titule kada je Novak preskočio turnir zbog zabrane igranja. Na pitanje da li bi Rafa osvojio 35 grend slemova da se postavi šljaka na Australijan openu, Toni odgovara potvrdno: "Jasno kao dan... Ima toliko malih stvari koje ljudi ne shvataju. Ako stavite jedan tip loptica, favorizujete jednog u odnosu na nekog drugog tenisera", naveo je Toni i slikovito uporedio da bi se i Maradona umorio od driblanja da igrači koji su ga rušili nisu dobijali kartone.

Toni Nadal je objasnio i da je nezadovoljan što se Završni master nikada nije igrao na šljaci, što vjeruje da je i te kako uticalo da Rafa nikada ne osvoji ovaj turnir, a dodao je da se njegov rođak nada da će se 2024. godine vratiti tenisu. Poručio je da se osjeća dobro i da ako tako bude i naredne godine, neće otići u penziju.

Podsjetimo još jednom, Novak Đoković je osvojio najviše grend slemova i mastersa u istoriji tenisa, najviše nedjelja je proveo na prvom mjestu ATP liste i isto tako ima bolji međusobni skor od Nadala i Federera. Šta više?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC