• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li osjećaš krivicu jer si iz Rusije!? Englezi navijali za Rusa protiv Novaka, pa ga šokirali pitanjem!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Andrej Rubljov je sve vrijeme bio iznenađen što Englezi navijaju za njega protiv Novaka, ako znaju da je iz Rusije.

 Novinari pitali Rubljova jel osjeća krivicu jer je Rus Izvor: Wimbledon/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković eliminisao je ruskog predstavnika Andreja Rubljova u četvrtfinalu Vimbldona i to poslije preokrata. Vodio je Rubljov 1:0, međutim Nole je potom "dodao gas" i savladao sedmog tenisera planete kome trava nije omiljena podloga, ali uz dobru igru nije toliko daleko bio ni od velikog iznenađenja. Prošle sezone nije ni učestvovao zbog sankcija Rusiji, a ovo mu je najbolji rezultat u karijeri na "zelenom" grend slemu.

Uz njega je bio i veliki broj navijača, pa je Rubljov izjavio da je to poseban osjećaj "ako se zna iz koje zemlje dolazi", dodavši da nekada osjeća da to i ne zaslužuje, misleći vjerovatno na primjere drugih tenisera i teniserki iz Rusije i Bjelorusije... Upravo je ovaj odgovor natjerao jednog od novinara da postavi vrlo kontroverzno pitanje: da li osjeća krivicu što je iz Rusije?

"Ne, mislim... Ne znam šta da kažem. Toliko izjava sam već dao na ovu temu. Mislim da je moje mišljenje vrlo jasno, tako da... Nije to krivica, više je do toga da je situacija katastrofalna. Naravno, to ne želite nikome. Želite da se ove užasne stvari završe što je prije moguće i da svi ljudi na svijetu imaju šansu da imaju dobar život", kazao je Andrej Rubljov koji je inače jedan od prvih tenisera koji su se zalagali za mir poslije izbijanja rata u Ukrajini.

Inače, Andreju Rubljovu je ovo čak osmi put u karijeri da je eliminisan u četvrtfinalu grend slema, odnosno to mu se desilo na sva četiri najveća turnira i još čeka polufinale. S druge strane Janik Siner, Novakov naredni rival, imao je mnogo sreće sa žrijebom i plasirao se u svoje prvo polufinale grend slema.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:10
Novak Đoković, Andrej Rubljov
Izvor: Fonet/AP
Izvor: Fonet/AP

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC