• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković igra protiv tenisera koji je imao najlakši žrijeb na Vimbldonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Janik Siner imao je najlakši žrijeb od svih na Vimbldonu.

 Novak Đoković igra protiv Janika Sinera na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Novak Đoković (36) prošao je u polufinale Vimbldona, svoje 46. na grend slemovima i za prolaz u finale igraće sa Janikom Sinerom (21) u petak. Mladim italijanskim teniserom koji se prvi put nalazi u samoj završnici, među četvoricom najboljih. On je, bar na dan, najmlađi igrač koji je prošao u polufinale još od 2007. godine i teniser sa najlakšim žrijebom na ovom turniru.

U četvrtfinalu je Italijan savladao Romana Safjulina (Rusija) - 6:4, 3:6, 6:2, 6:2. Pitanje pobjednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku. Dobra vijest za obojicu je što će imati tri dana za odmor, mada gledajući protivnike sa kojima je igrao, Janiku to nije previše potrebno. Za razliku od Srbina koji je tri dana uzastopno bio na terenu zbog raznih odlaganja i problema.

Kako je došao do polufinala? Tako što je redom pobjeđivao 111, pa 98, onda 79, pa 85. i na kraju 92. igrača planete. Da ih poredamo, dobio je Huana Manuela Serundola, Dijega Švarcmana, Kventina Hejlisa, Dijega Elahija Galana i Romana Safjulina. U isto vrijeme u Novakovom žrijebu našli su se grend slem šampion Sten Vavrinka, zatim 18. igrač svijeta Hubert Hurkač i onda i sedmi igrač planete Rubljov.

Što se drugog dijela žrijeba tiče u srijedu su na programu mečevi Karlos Alkaraz-Holger Rune i Danil Medvedev-Kristofer Jubenks. "Možda sam najmlađi, ali neće to dugo ostati zbog Karlosa. Još sam mlad i srećan, dajte mi ovaj osjećaj bar jednu noć", nasmijao se Siner koji 16. avgusta puni 22 godine.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:10
Novak Đoković, Andrej Rubljov
Izvor: Fonet/AP
Izvor: Fonet/AP

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC