• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKANDAL NA VIMBLDONU - PRINCEZA JE U CENTRU PAŽNJE: Jedna teniserka NE SMIJE da osvoji titulu u Londonu!

Autor Dragan Šutvić

Ukoliko se "poklope" dva rezultata u polufinalima, gledaćemo okršaj BJeloruskinje i Ukrajinke, a to bi mogla da bude katastrofa za kraljevsku porodicu.

 sabalenka ne smije da osvoji titulu zbog princeze  Izvor: Profimedia/dmg media Licensing/Daily Mail/Andy Hooper

Ovogodišnji Vimbldon počeo je veoma haotično zbog kiše koja je pravila probleme u prvim danima turnira, na to su se nadovezale greške organizatora i pojedini "sitni" skandali poput špijuniranja Novaka Đokovića, a najveći od svih problema mogao bi da se desi na samom kraju. Navodno, organizatori turnira nisu oduševljeni idejom da princeza od Velsa Kejt Midlton preda šampionski pehar Arini Sabalenki, teniserki iz Bjelorusije!

Zbog tog detalja možda bi da bude uništena višedecenijska tradicija, a sve kako bi se sačuvao "ugled" princeze, koja ne treba da stoji pored teniserke iz "nepodobne" države! PodsJećamo, Arina Sabalenka predstavlja Bjelorusiju iako već godinama živi na Floridi, a zbog komplikovane političke situacije i rata u Ukrajini često je na udaru novinara. Zamjera joj se kako se nije otklonila od Aleksandra Lukašenka i kako nije glasno protiv rata, dok joj sa druge strane ne daju da pored imena drži zastavu rodne zemlje. Između ostalog, Arini je bio zabranjen nastup na turniru prošle godine, na konto čega su je provocirali u Londonu prije nekoliko dana! Ovako izgleda Arina Sabalenka:

Elena Ribakina iskoristila je odsustvo nekoliko kvalitetnih teniserki na Vimbldonu 2022. godine i domogla se svoje prve grend slem titule u karijeri. Iako je rođena Moskovljanka za Kazahstan počela da igra tek kao punoljetna, jer su joj ponudili finansijsku pomoć kakvu u Rusiji nije imala, Ribakina je imala dozvolu da učestvuje na turniru i na kraju ga je osvojila - što je bilo prilično šokantan rezultat i u neku ruku poniženje za odluku da se sportistima iz dvije zemlje zabrani učešće.

Sada bi poniženje moglo da bude još veće, posebno ako stvarno dođe do odluke da princeza Kejt ne smije da ima nikakav kontakt sa potencijalnom osvajačicom. Ali, tu nije kraj... Arina je trenutno u polufinalu turnira i mašta kako će uz novu grend slem titulu stići do prvog mjesta, a prepreka u finalu mogla bi da joj bude Elina Svitolina!

Od ranije je poznat stav ukrajinske teniserke - sa sportistima iz Rusije i Bjelorusije nema rukovanja! Igrale su njih dvije i na nedavno održanom Rolan Garosu, kada je videjlo da su međusobni odnosi zategnuti, ali sada je situacija još drastičnija. Ukoliko Svitolina i Sabalenka budu igrale finale grend slema na travi, moraće da prođu kroz zajedničko fotografisanje na početku meča i ceremoniju dodjele trofeja, bez obzira na ishod susreta.

Tenzije bi mogle da budu na istorijskom maksimumu kada je ženski tenis u pitanju, a to je u ovom trenutku detalj koji najviše brine sve u organizaciji prestižnog turnira. Čini se da će narednih dana u Londonu - barem oni koji stvaraju najveći turnir na svijetu - navijati za Marketu Vodrušovu iz Češke i Ons Žaber iz Tunisa. A ruski teniser Danil Medvedev kako se snađe, on je u ovom trenutku tek treći "problem" po veličini u polufinalu grend slema.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC