• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAR NE SMIJE JEDNA LIJEPA RIJEČ O NOVAKU DA SE KAŽE!? Napala komentatora jer nije pljuvao Đokovića

Izgleda da su u Velikoj Britaniji navikli na takav narativ o Novaku Đokoviću da oni koji ga pohvale ili pokušaju da "zaštite" zaslužuju kritiku.

 Napala komentatora zbog podrške Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije uspio da nastavi svoju dominaciju na Vimbldonu i prvi put još od 2018. godine ostao je bez titule na najvažnijem teniskom turniru. Uprkos velikoj borbi od skoro pet setova, talentovani Karlos Alkaraz je osvojio titulu uz svesrdnu podršku publike sa tribina koja i dalje nije stekla simpatije prema Novaku, pa zvižduci i ružni povici sa tribina datiraju još iz vremena kada je uništavao Federera i Nadala.

Viđali smo već kako su britanski mediji pisali o Đokoviću, a interesantno je da su se sada okompili na komentatora Bi-Bi-Sija Endrjua Kesla koji je na pozitivan način pričao o Srbinu tokom finala. Zato je u tabloidu "Dejli Mejl" objavljen tekst u kome se analizira gotovo svaka pozitivna stvar koja je izgovorena o Noletu.

"Komentator je rekao da je Novak Đoković bio uvrijeđen podrškom koju dobija njegov protivnik. Ali, da li je tako bilo? Kaže da bi mrzio da svi počnemo da navijamo za njega. Da li bi tako bilo? Kaže da će Novak uživati u tome. Ali, zašto hoće? 'Zato što to nije publika koja ne voli šampiona'", piše u tekstu "Dejli Mejla" u kome se svaka lijepa riječ o Novaku Đokoviću stavlja pod lupu, kao da se zaboravlja da do prije nekoliko godina takve iste pohvale nisu slušali o Federeru i Nadalu.

Autorka teksta Džen Mojr podsjeća da je komentator Karlosa Alkaraza zvao "mladi i talentovani Španac" i pita se zašto onda Novaka Đokovića nije zvao "stari Srbin", kada je bilo razloga da tako bude. Takođe, zamjereno mu je što je komentarisao koliko je Đoković pretrčao, odnosno što je opravdao trenutak kada je razbio reket zbog frustracije.

"Komentator je rekao da nije siguran da svi možemo da razumijemo Novakovu frustraciju. Samo je saosjećajno gugutao, to je bio samo besmisleni izgovor dok je Đoković svojim reketom kao ludak tukao gredu koja drži mrežu, kao da je pokušavao da jednim udarcem obori hrast", navodi autorka "Dejli Mejla" i poručuje da je previše očigledno komentator bio na strani Đokovića i da nije dovoljno odao počast novom šampionu Karlosu Alkarazu.

"Kaže da je pobijedio najboljeg svih vremena, čoveka koji je nepobjediv na Centralnom terenu i da ta pobjeda ne oduzima ništa Novaku. Ali, ipak jeste, bio je drugi, izgubio je. Kaže i da će se vratiti, ali da li će? Držimo fige...", zaključuje autorka.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:03
Djokovic Alkaraz
Izvor: ESPN
Izvor: ESPN

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zemo

Hejteri će da mrze bez obzira na sve, a najviše one koji su postigli tako mnogo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC