• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkarazu predstoji gubitak bodova, Đoković već u Kanadi može do prvog mjesta

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković i Karlos Alkaraz nastavljaju borbu za prvo mjesto.

 Alkaraz i Đoković borba za prvo mjesto Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz je osvojio Vimbldon pobjedom u finalu nad Novakom Đokovićem, a sa peharom najprestižnijeg grend slema stigao je i do prvog mjesta na ATP listi. Na novoj listi Alkaraz ima 9.675 bodova i ispred je Novaka koji na drugom mjestu ima 8.795 poena. To je manje od 900 bodova razlike, a ta razlika će se topiti u narednim nedjeljama. 

Već ove sedmice će Španac ostati bez 300 bodova pošto će za razliku od prošle sezone odmarati u nedjelji nakon Vimbldona. On je prošle sezone igrao u Hamburgu i tu izgubio u finalu od Lorenca Musetija. Takođe će se njegov bodovni saldo smanjiti kada se ne pojavi u hrvatskom Umagu gdje je izgubio finale od Janika Sinera i pred Rodžers Kup u Kanadi situacija će biti dosta drugačija. 

Novak će ostati na 8.795 bodova, a Alkaraz će pasti na 9.225, pa će razlika biti manja od 500 poena i Srbin će eventualnom titulom u Kanadi moći da povrati prvo mjesto! 

Što se tiče ostalih srpskih tenisera Miomir Kecmanović je 44. sa 1.010 bodova, Laslo Đere je trenutno 55. teniser svijeta sa 865 poena, dok Dušan Lajović drži 61. poziciju sa 839 bodova. Mladi Hamad Međedović je sada 183. sa 322 boda, a Filip Krajinović je ispao iz prvih 200 i kraj karijere mu je sve bliži. 

Kod dama Iga Švjontek je odbranila prvo mjesto sa 9.315 bodova, ali joj Arina Sabalenka diše za vratom sa 8.845. Senzacionalna pobjednica Vimbldona Marketa Vondrušova je ušla u Top 10, a nakon titule u švedskom Baštadu Olga Danilović je 104. i ove nedjelje će na Siciliji na turniru u Palermu juriti povratak u top 100. Natalija Stevanović je nakon sjajnog Vimbldona 145. dok je Lola Radivojević zauzela 254. mjesto. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC