• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKANDAL POSLIJE VIMBLDONA - POZNATI TENISER SUROVO KAŽNJEN: Oglasio se saopštenjem, ostao u šoku zbog suspenzije

Mikel Imer se pripremao za nove turnire, ali kako stvari stoje Vimbldon će mu biti posljednje mjesto na kome je igrao tenis. Makar do 2025. godine.

 Mikel Imer suspenodvan na 18 mjeseci Izvor: Profimedia

Samo nekoliko dana nakon što je igrao na Vimbldonu Mikelu Imeru je došla vest da narednih 18 mjeseci neće moći da igra tenis jer je suspendovan zbog dopinga. A ovaj 24-godišnji švedski teniser nikada nije pao doping test! O čemu se radi? 

Imer je u januaru 2022. godine optužen od strane ITF-a da je tokom 2021. propustio tri doping testiranja, što je nedozvoljeno po ITF pravilima. Imer se branio pred komisijom koja ga je ispitivala i dokazao da to nije bio slučaj, ali je onda ITF slučaj prebacio na Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani. Nepune dvije nedjelje nakon što je sada 51. igrač svijeta izgubio od Danijela Elahi Galana u trećem kolu Vimbldona, ostao je šokiran pismom koje je dobio. 

CAS ga je obavijestio da je njegov slučaj riješen i da će 18 mjeseci biti suspendovan! Odmah se oglasio Imer i istakao da mu je savjest čista i da ne može da vjeruje da će morati da pauzira do kraja naredne sezone zbog prekršaja za koje je ranije utvrđeno da ih nije počinio. Saopštenje Mikela Imera prenosimo u cjelosti. 

"U januaru 2022 ITF me je optužio da sam prekršio anti doping pravila jer sam propustio tri testiranja za takmičenja u periodu od 12 mjeseci. Borio sam se da budem saslušan i oslobođen sam od strane nezavisnog tribunala sastavljenog od tri arbitra u junu 2022. godine. ITF se žalio na tu odluku bez obzira na činjenicu da su tri nezavisna arbitra koja su me oslobodila optužbi bila postavljena po njihovim pravilima. Tražili su Sudu za sportsku arbitražu (CAS) da donese drugačiju odluku baziranu na istim činjenicama prema kojama sam već bio oslobođen. Juče sam saznao da je CAS odlučio da me suspenduje iz profesionalnog tenisa na 18 mjeseci, iako nikada nisam bio optužen da sam koristio nedozvoljene supstance. Već jednom sam oslobođen i cijelim srcem stojim iza činjenice da treći prekršaj nisam napravio. Smatram da je odluka da mi se opet sudi i da se proglasim krivim nije fer. Takođe teško mi je da shvatim da neko vjeruje da je suspenzija na 18 mjeseci pravedna kazna. Znam da su ova pravila usvojena kako bi se odbranio integritet našeg sporta, ali ne vjerujem da sam prekršio pravila. Moja svijest je čista i Bog mi je svjedok", napisao je na tviteru Mikael Imer. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:53
Novaku ukrali poen na Vimbldonu
Izvor: RTS
Izvor: RTS

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC