• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Grčka prenos uživo livestream

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Fukuoki i boriće se za bronzu protiv Mađarske ili Španije.

 Srbija Grčka prenos uživo livestream Izvor: RTS/Screenshot

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostala je bez snage i doživjela je pravu rezultatsku katastrofu protiv Grčke u polufinalu Svjetskog prvenstva u Fukuoki. Kao nikada u istoriji, Grčka je nadigrala Srbiju 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 4:2) i plasirala se u borbu za zlato, dok "delfinima" ostaje nada da će u subotu pobijediti Mađarsku ili Španiju za više nego vrijednu bronzu.

Srbija je sa sedam debitanata u timu napravila iznenađenje jer je u četvrtfinalu izbacila Italiju, međutim izgleda da je taj meč uzeo danak protiv Grčke pošto su vaterpolisti Srbije bili bez snage, ali i koncentracije. Iako su poveli golom Jakšića, nakon toga su počeli veliki problemi u napadu, pa tako sve do sredine treće dionice "delfini" nisu postigli pogodak. Kada su to konačno uspjeli, Grčka je imala već pet golova prednosti i tu prednost je održavala, odnosno uvećala do kraja susreta.

Srbija se veoma mučila u realizaciji "igrača više", tek sedmu takvu su pretvorili u gol, što nam nije bio manir do sada u japanskoj Fukuoki. S druge strane, Grci su bili vrlo precizni.

11:05

KRAJ!

Grčka je pobedila Srbiju 13:7 i plasirala se u finale Svetskog prvenstva, dok će "delfini" igrati za bronzu protiv slabijeg iz duela Španije i Mađarske.

10:59

6:12 - Ubović!

Potpuno su pali naši posle ovakvog rezultatskog zaostatka, ali upisuje se Ubović.

Izvor: RTS/Screenshot

10:57

5:12 - Ne staju!

Agiropulos pogađa još jednom, Grci su pred strašnom pobedom.

10:55

5:11 - Kaharis!

Sada je već ogromna prednost Grčke koja ide na šest razlike, a do kraja je ostalo šest i po minuta.

10:54

5:10 - Šteta!

Nakon šuta Agiropulosa, koji je od prečke pao na liniju, prvo nije dosuđen gol za Grčku, ali nakon što je Nenad Periš pregledao snimak utvrđeno je da je to pogodak za Helene.

10:47

5:9 - Jakšić!

E, ovo nam je nedostajalo sve vreme, konačno šut sa distance! Još jedna deonica, odnosno osam minuta do kraja.

10:46

4:9 - Opet su nas prevarili na centru!

Papanastasiju koristi još jednog "igrača više" za Grčku i ne puštaju pet razlike naši protivnici.

10:45

4:8 - Milojević!

Loš napad Srbije, ništa nije slutilo da možemo do gola u napadu, a onda Milojević sa desnog krila - "žabica" u mrežu Grčke. Ostalo je minut i po do kraja treće deonice.

10:42

3:8 - Grci ne staju!

Taman kada nam je bila potrebna dobra odbrana, probudio se najbolji strelac Genidunjas i povećao prednost na pet razlike.

10:41

3:7 - KONAČNO!

Sedmu situaciju sa igračem više Srbija koristi... Prvo je promašio Ranđelović, a onda Lazić konačno ubacuje loptu u mrežu. Nismo dali gol još od prve četvrtine!

10:39

Sreća za Srbiju!

Pogodio je "iza leđa" Agiropulos sa velike razdaljine, ali srećom gol je poništen.... Na drugoj strani, novi promašaj, Srbija nije iskoristila PET puta "igrača više". A pre ovog meča imali smo najbolju efikasnost na turniru!

10:38

2:7 - Grci bez greške!

Nakon dva promašaja Srbije, fantastičan lob Funtulisa preko Mitrovića. Srbija ne liči na sebe.

10:32

Loše poluvreme Srbije!

Delfini gube 6:2, bez gola smo bili u drugoj četvrtini i ništa nismo mogli da pogodimo... Sreća da je odbrana funkcionisala. Malo je reći da je selektor Uroš Stevanović besan.

Izvor: RTS/Screenshot

10:28

2:5 - Papanastasiju!

Nakon još jednog neiskorišćenog "igrača više" za Srbiju, Grci beže na tri razlike.

Izvor: RTS/Screenshot

10:24

2:4 - Beže nam Grci!

Prvi put Grci odlaze na dva razlike, Gkilas je postigao strašan gol i ovo nimalo nije dobro... Ostalo je pet i po minuta do kraja poluvremena i Srbija mora da trgne.

10:19

2:3 - Grci vode posle prve četvrtine!

Solidna igra naših vaterpolista, ali imali smo dosta problema u napadu i to mora da se promeni...

10:16

2:2 - Rašović!

Pogađa naš najbolji strelac sa peterca, iznad glave golmana Grčke. Velika radost naših!

Izvor: RTS/Screenshot

10:15

Srbija se ispromašivala!

Za šest minuta meča Srbija je pogodila tri puta okvir gola i ne ide nas šut... Za to vreme, Branislav Mitrović nas drži u igri!

10:10

1:2 - Jao!

Odmah koriste igrača više Grci i preko centra Kakarisa dolaze do preokreta posle dva i po minuta igre. Nažalost, Ubović pogađa prečku...

10:08

1:1 - Odmah izjednačenje!

Zatvorili smo širinu, ali SKufakis pogađa sa distance za Grčku, njegov tek treći gol na prvenstvu.

10:07

1:0 - Jakšić!

Srbija sjajno počinje i ovaj meč, pa kao i protiv Italijana - jakšić pliva u kontri i pogađa protiv olimpijskih vicešampiona. Pre toga je maestralno Mitrović sačuvao našu mrežu...

10:05

Jakšić drži govor!

Sve je spremno, Srbija je prva doplivala do lopte...

Izvor: RTS/Screenshot

9:59

Hajde, momci!

Izvor: RTS/Screenshot

8:58

Ko igra za Srbiju?

U podmlađenoj selekciji Srbije, novog selektora Uroša Stevanovića, igra čak sedmorica debitanata i nema više Filipovića, Prlainovića, Mitrovića, braće Pijetlović i Aleksića, dok ni Dušan Mandić nije bio "psihički i fizički spreman" za turnir. Zato su na raspolaganju Branislav Mitrović, Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Vladimir Mišović, Marko Radulović, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović, Vuk Milojević, Filip Janković, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić i Sava Ranđelović.

Izvor: RTS/Screenshot

8:57

Kako stoje Srbija i Grčka?

U dosadašnjem delu turnira, Grčka nema nijedan poraz. Pobeđivala je Australiju, Kazahstan, SAD i Crnu Goru, međutim samo je protiv autsajdera Kazahstana pokazala moć (18:2). U svim drugim mečevima bile su to vrlo neizvesne utakmice koje su rešene u samoj završnici, tako da su plasman u polufinale preko Crne Gore ostvarili u poslednjim sekundama meča preko Dimitrosa Skupakisa iz Novog Beograda.

Što se tiče Srbije, takmičenje smo počeli porazom od Španije (16:14), da bi potom uništili Južnoafričku Republiku (30:5) i nakon boljeg izvođenja penala smo izbacili Crnu Goru (17:5). U osmini finala bili smo bolji od uvek neugodnog Japana (16:10), a zatim od već pomenute Italije koju smo jurili čitavu utakmicu.

Izvor: RTS/Screenshot

8:56

Dobro došli u MONDO live!

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas od 10 časova igra polufinale Svetskog prvenstva u Fukuoki protiv selekcije Grčke. U neka ne tako davna vremena, pre samo dve godine, Srbija bi bila izraziti favorit, međutim otkako se u Tokiju naša "zlatna generacija" oprostila, menjali smo i mi navike. Jednostavno, bilo je potrebno vreme novoj generaciji vaterpolista da stasa i da se osamostali, pa je ovo prvo polufinale koje "delfini" igraju od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama...

Ostanite uz MONDO i pratite uživo meč!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije