• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA - GRČKA, NE IGRA SE SAMO ZA MEDALJU: Sve o meču godine "delfina"

Autor Mladen Šolak

Srbija je spremna i motivisana za još jednu veliku utakmicu.

 Sve o meču Srbije i Grčke Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije i Grčke u četvrtak u 10 časova počinje borbu za medalju na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. Poslije šest godina, "delfini" će zaigrati u polufinalu tog turnira, nakon što su dramatično pobijedili Italijane u četvrtfinalu, na penale. U najavi meča koji je najveći za Srbiju od Olimpijskih igara u Tokiju 2021, od kada je otišao praktično kompletan tim, vaterpolista Radomir Drašović poručio je ono što svi znamo - da će izabranici Uroša Stevanovića dati sve što imaju.

"Iza nas je iscrpljujući meč protiv favorizovane Italije. Odličan su tim. Uz neke naše greške odbrane uspjeli smo zaista timskim duhom da dođemo do velikog uspjeha. Peterci nisu lutrija, moraju da se zasluži i i smo zaslužili. Poslije bitnog četvrtfinala okrećemo se borbama za medalju. Daćemo sve od sebe da je osvojimo".

Srpski vaterpolista Filip Janković imao je istu poruku, uz uvjerenje da svi u timu znaju šta donosi pobjeda - medalju i "vizu" za Olimpijske igre u Parizu 2024. "Čestitke ekipi i stručnom štabu. Odigrali smo timski i to nas krasi ovdje. Okrećemo se Grčkoj, nadam se da ćemo biti još bolji jer znamo šta pobjeda donosi - medalju i olimpijsku vizu".

Srbija je na ovogodišnjem Svjetskom kupu već igrala protiv Grčke u Podgorici i tijesno izgubila (14:16), uz raspoložen nastup golgetera Strahinje Rašovića (pet golova). Grci su potom u četvrtfinalu ispali u među protiv Mađara (4:6), dok je Srbija stala u meču protiv SAD-a i potom završila sedma, pobjedom protiv Njemačke.

Izabranici selektora Todorisa Vlahosa pobijedili su u četvrtfinalu Crnu Goru 10:9, a prethodno su u grupi imali perfektan učinak protiv Amerike, Australije i Kazahstana. Sa takvim zaletom, rival "delfina" takođe će biti potpuno spreman za veliki meč.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC