• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je nova vaterpolo reprezentacija Srbije: Bombarder, sedam debitanata i Dekijeva desna ruka - klanja im se i Prle!

Autor Dragan Šutvić

Upoznajte novu, podmlađenu reprezentaciju Srbije u vaterpolu koju čine neka poznata imena, ali i čak sedmorica debitanata na velikim takmičenjima. Sve ih sjajno predvodi Uroš Stevanović.

 nova vaterpolo reprezentacija srbije  Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas Italiju 14:13 poslije boljeg izvođenja peteraca i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva. Da je danas 25. jul 2021. godine, bila bi to najobičnija vijest iz vaterpola u Srbiji, međutim nakon "posljednjeg plesa" šest velikana našeg državnog tima i podmlađivanja reprezentacije, bilo je potrebno da prođu dvije godine, još od Olimpijskih igara u Tokiju, da se srpski tim plasira u samu završnicu turnira.

Da je u pitanju veliki uspjeh najbolje govori čestitka legendarnog Andrije Prlainovića koji je "kao na iglama" gledao nastup srpske reprezentacije u Fukuoki, a bez ikakve sujete je odmah poručio da je to jedna od NAJVEĆIH pobjeda u istoriji srpskog vaterpola. A samo oko njegovog vrata završilo je 30 medalja... Te njegove riječi odgovor su i na sve glasnije prozivke da je vaterpolo u Srbiji "mrtav" i da poslije penzionisanja "šestorke" Srbija ne može da se takmiči sa drugima, ali je strpljenje selektora Uroša Stevanovića i vkera u mlade dovela do prvog ozbiljnog rezultata nove generacije!

Upravo je Uroš Stevanović (41) nastavio tamo gdje je stao najtrofejniji vaterpolo trener Dejan Savić, a nešto je i naučio uz rad sa njim. Od 2014. do 2018. godine je bio pomoćnik selektora Srbije, potom je radio i sa juniorima, dok je dobro poznato i da je velike uspjehe pravio i sa Radničkim iz Kragujevca. Nije ga išlo po dolasku na klupu "delfina", ljestvica je visoko podignuta, ređali su se šokantni porazi, ali čini se da je sada pronašao pravu formulu i da mu igrači vjeruju.

Izvor: Profimedia

U ovoj selekciji nema više Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Stefana Mitrovića, Duška Pijetlovića, Gojka Pijetlovića i Milana Aleksića, sa timom nije ni najbolji srpski vaterpolista Dušan Mandić koji nije "psihički i fizički spreman" poslije burnog odnosa sa Novim Beogradom, da bi se ovog ljeta iskristalisala tri predvodnika novog talasa: iskusni golman Branislav Mitrović (Turkoan), kapiten Nikola Jakšić (Novi Beograd) i bombarder sa lijevog krila Strahinja Rašović (Vašaš). Naravno, uz fantastične nastupe i svih ostalih igrača koji su na raspolaganju Stevanoviću u Fukuoki.

Vladimir Mišović iz Crvene zvezde (21) imao je tokom turnira nekoliko dobrih odbrana i mnogo je naučio uz Mitrovića. Osim Jakšića, Novi Beograd ima još četvoricu igrača: mladog Marka Radulovića koji je protiv Italije imao nekoliko poteza koji se ne vide "golim okom" i koji su donijeli golove Strahinji Rašoviću, potom Vasilija Martinovića i Đorđa Vučinića koji su pogađali u samoj završnici utakmice sa "azurima", kao i malo iskusnijeg Radomira Drašovića.

Izvor: MN PRESS

Od igrača koji nastupaju u Srbiji tu su još i Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Janković (Radnički), dok značajnu ulogu imaju i Nemanja Ubović (Vuljagmeni), strijelac gola na 47 sekundi do kraja za penale, sve bolji sidraš Đorđe Lazić (Breša) kao i "doktor odbrane" Sava Ranđelović (Vašaš) koji je stasao uz zlatnu generaciju srpskog vaterpola.

Nadamo se da ćemo i uz ovu novu generaciju srpskog vaterpola uskoro da dopišemo predznak "zlatni", pošto su sada na dvije pobjede daleko od tog sna, odnosno jedna Srbiju dijeli od plasmana na Olimpijske igre. Prvo će sa Grčkom igrati u četvrtak od 10 časova za plasman u finale, dok je eventualno finale protiv nekog sa druge strane žrijeba u kome su: SAD, Mađarska, Francuska i moćna Španija.

Izvor: RTS/Screenshot

Već sada može da se kaže da su vaterpolisti napravilo pravo malo čudo jer su sa sedmoricom debitanata došli do polufinala u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u vodenim sporta došli poslejdnji put pre šest godina!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:32
Srbija Italija penali
Izvor: Arenasport 1/printscreen
Izvor: Arenasport 1/printscreen

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC