• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni vaterpolista o reprezentaciji Jugoslavije: Kad je došao Rudić, odnosi su postali zdraviji!

Autor Dragan Šutvić

Proslavljeni srpski vaterpolista Igor Milanović otkrio je do sada nepoznate detalje o problemima u nacionalnom timu pred Olimpijske igre.

 igor milanović o reprezentaciji jugoslavije u vaterpolu Izvor: MN PRESS

Igor Milanović je u reprezentativnoj karijeri odigrao 349 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, dao je 540 golova, a trofeja ima toliko da ih je teško i nabrojati. Dva puta zlatni na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima, jednom prvak Evrope, sada je pričao o danima reprezentacije Jugoslavije pred raspad zajedničke države. 

On ističe da je sa dolaskom Ratka Rudića na čelo tima situacija popravljena, a upravo je iskusni hrvatski stručnjak bio selektor kada je Milanović dao svoj čuveni pogodak u produžetku finala Svjetskog prvenstva 1986. godine protiv Španije. 

"Od 1984. godine, kada je Ratko Rudić došao na čelo reprezentacije, odnosi su postali zdraviji. Prije toga, uvijek su sa malim nipodaštavanjem, Dubrovčani i Splićani, gledali na nas Beograđane i Zagrepčane. Uvijek je bio neki mali jaz između primoraca i građana, jer je jug bio tada neprikosnoven. Tada je bio jedan nezdravi odnos između njih i ovih starijih gore. Sjećam se, kada smo stigli u Los Anđeles na pripreme, Ratko Rudić je mangupski odstranio. Bilo je tu dosta stresnih odluka i velikih rezova", otkrio je Igor Milanović u emisiji "Preživeli" na TV "K1". 

Prisjetio se i situacije sa Milivojem Bebićem, dijelom zlatne generacije sa Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984. godine. Čuveni Splićanin se nije na vrijeme pojavio u reprezentaciji zbog smrti majke, a kako su vremena bila drugačija, to je bio skandal. 

"Sjećam se da je Ratko htio da odstrani Bebića, tada jednog od najboljih igrača svijeta, koji je zakasnio jedno popodne. Umjesto da dođe uveče došao je ujutru, jer mu je majka umrla. Volim da uzmem ovaj primjer, da bih prikazao današnjim generacijama, kakvi su odnosi bili prema reprezentaciji. Dešava se, da je njemu majka umrla i želio je da ostane još to popodne, uveče i ujutru da dođe. Ratko je htio da ga izbaci iz reprezentacije, to je bilo vijećanje tih čelnika i jedva su izmolili selektora da ga vrate, a onda ga je Ratko natjerao i da se izvini cijeloj ekipi", ispričao je Milanović.

Osvnuo se i na današnju situaciju i probleme reprezentacija, pa objasnio kako to izgleda kada ste u timu iznutra. Nisu problem neke odluke, već to kako su donesene. 

"Danas se raspravlja o tome da li je neko pjevao himnu ili nije. Pa je haos nastao kada je odstranjen iz reprezentacije. Nije problem što on nije pjevao himnu, već što je prekršio dogovor iz svlačionice, jer je rekao da hoće", završio je jedan od najboljih vaterpolista u istoriji. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC