• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanović se vratio kući i poručio: Zanima me samo bazen, očekujem velike uspjehe Partizana!

Autor Pavle Knežević

Legenda svjetskog vaterpola ponovo je na Banjici, ne zanimaju ga sukobi uprave

 VK-Partizan-Igor-Milanovic-novi-trener-zanima-me-samo-bazen-vaterpolo Izvor: MN PRESS

Legenda Partizana, Mladosti, reprezentacije, svetskog vaterpola i trener, Igor Milanović predstavljen je kao novi/stari trener Partizana.

Sve se to dešava u trenutku kada budućnost kluba nije najjasnija i kada jedna od struja traži smjene sadašnjeg rukovodstva, koje je ovog puta bilo oduševljeno što će jedan od najvećih sportista Srbije svih vremena ponovo biti na klupi crno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Direktorka Tatijana Rakas i Mirko Bradajuć vjeruju da će sa novim trenerom doći i bolji dani za klub. Ona kaže da se sa Milanovićem pregovaralo dvije-tri godine.

Milanović je rekao da se vratio na svoju Banjicu, da je počeo od pionira, da je svojevremeno bio i predsjednik UO, sportski direktor, ali da je 2009. shvatio da vaterpolu može najviše da pruži kao trener. Pohvalio se titulama prvaka Evrope sa crno-bijelima 2011. i Pro Rekom 2015. i naglasio da ništa neće da mu bude teško.

"Već dvije-tri sezone razgovaramo o povratku. S obzirom na ovu situaciju sa koronom odlučio sam da ostanem u Beogradu i normalno je bilo da dođem na moju Banjicu. Razgovarao sam sa Tanjom i Mirkom, na jednom sastanku sa nekim ljudima iz vlasti i najvažnije je bilo, osim nekih mojih ličnih uslova, da obezbijede uslove za rad. Dobio sam čvrste garancije da će u novoj sezoni biti obezbijeđena topla voda", rekao je Milanović.

O sukobima dvije struje, neodržanoj sjednici skupštine, osporavanju pravne validnosti sadašnje uprave...

"Izbjegavam da komentarišem bilo šta što nema veze sa bazenom. Ne znam ni koliko struja postoji. Moje je plivalište, rad sa igračima. Učiniću sve da podignem njihov kvalitet, radićemo po najvišim svjetskim standardima. Ako treba, neću imati problem ni da vodim sa klupe mlađe kategorije. Nadam se da ću svojim radom i iskustvom uspjeti da omogućim Partizanu da opet bude najkvalitetniji klub", rekao je novi trener.

Milanović je najavio da će razgovarati sa trenerima koji još nisu potpisali ugovor sa klubom i sa igračima vježbaju na Košutnjaku. Ove godine ne očekuje vrhunske domete, jer će voditi veoma mladu ekipu:

"Za Partizan će ovo prvenstvo biti izazov. Oslonićemo se na mlade, svjesni smo da nemamo kvalitet da se borimo za titulu. Ali, ovoj mladoj ekipi i te kako će značiti što će igrati protiv Šapca, Radničkog, Novog Beograda, Zvezde, koji su vratili šampione. Na kraju sezone biću zadovoljan ako ekipa dosta napreduje u odnosu na početak", rekao je Igor Milanović.

A kad će konačno skupština?

Skupština kluba je trebalo da se održi 21. juna, ali je pomjerena zbog loše epidemiološke situacije u zemlji. Novinari su na promociji više puta pitali kada će se održati nova i dobili su odgovor Tatijane Rakas: "Ona je u procesu organizovanja. Čim se steknu uslovi, prestankom zabrane okupljanja, biće organizovana".

Mirko Bradajić je podvukao da je Igor Milanović izabran onako kako klupski Statut nalaže:

"Sa Igorom se dogovorio i Upravni odbor, ugovor je potpisan na 2+2 godine. Moram da naglasim da i dalje zbog blokade računa ne možemo da primimo nagrade od Gradskog sekretarijata za sport koje smo zaslužili. Oni kažu da ne mogu da uplate klubu pod blokadom, što ja ne razumijem", rekao je Bradajić.

Što se tiče ugovora trenera koji odbacuju ovu upravu i treniranja na Košutnjaku, Rakasova kaže:

"Bila sam i protiv treninga u Košutnjaku zbog kontakata. Više puta smo tim trenerima nudili produženje ugovora. Nisu prihvatali. I kako da dozvolimo da na Banjici radi neko ko nema ugovor sa Partizanom?"

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC