• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kopejans do finala izgubio samo set, a onda poklekao: Prižmić osvojio Banjaluka open!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi hrvatski teniser Dino Prižmić osvajač je čelendžera Banjaluka open.

 Dino Prižmić osvojio Banjaluka open Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nakon povlačenja prošlogodišnjeg pobjednika Fabijana Marožana bilo je jasno da ćemo dobiti novog osvajača Banjaluka open, a to je upravo igrač kojem je Mađar predao polufiunalni meč.

Dino Prižmić osvojio je Banjaluka open pošto je u finalu savladao Belgijanca Kimera Kopejansa 6:2, 6:3.

Belgijski teniser do finala je izgubio samo jedan set, ali je u nedjelju uveče morao da čestita osamnaestogodišnjem Splićaninu koji ne krije da mu je idol Novak Đoković.

Osvajač juniorskog Rolan Garosa stigao je u Banjaluku praktično na svoj rođendan, a onda u gradu na Vrbasu odigrao odličan turnir tokom kojeg prvo savladao Argentinca Fransiska Komesanu, potom napravio iznenađenje izbacivši Aleksa Molčana, a onda pobijedio i prošlogodišnjeg finalistu, Damira Džumhura.

Istrpio je Prižmić uvrede bh. tenisera tokom četvrtfinala, potom odmarao nakon predaje Marožana, a onda u pomalo neobičnom finalu slavio protiv Kimera Kopejansa. 

Neobičnom, jer je to bilo finale brejkova! Čak šest vidjeli smo u prvom setu u kojem Kopejans nije uspio da osvoji niti jedan svoj servis, pa je Prižmić nakon 54 minute igre stigao do 6:2.

I drugi set počeo je brejkom, ovog puta Kopejansa, koji ga je odmah i potvrdio za vođstvo 2:0 u gemovima, međutim, uzvratio je Prižmić, i više nego istom mjerom i preokrenuo na 4:2.

Novim brejkom Kopejans je smanjio na 4:3, a onda još jedan očajan servis gem u kojem nije osvojio niti poen i Prižmić je stigao do 5:3 i prilike da završi meč na svoj servis. Prvu od dvije meč lopte nije iskoristio pošto je napravio duplu servis grešku, ali je potom natjerao Kopejansa na grešku i stigao do 6:3, odnosno 2:0 u setovima.

Skok od 67 mjesta!

Nakon trijumfa u Banjaluci Dino Prižmić napraviće veliki napredak na najnovijoj ATP listi koja će biti objavljena u ponedjeljak. Sa novih 100 poena Prižmić bi sa 241. mjesta trebao da se popne na 174. poziciju na ATP listi.

 Nakon finala poraženi Kimer Kopejans bio je prilično emotivan, a zahvalio se svima u Banjaluci i rekao da će zauvijek pamtiti ovo finale, iako ga je izgubio.

"Želim da čestitam Dinu i njegovom timu koji je odradio veliki posao. On je talentovan igrač. Osjećao sam se veoma dobrodošao u Banjaluci, hvala još jednom. Stekao sam sjajne prijatelje ovdje. Hvala svima, osjećao sam se kao kod kuće i ovdje u Banjaluku se uvijek rado vraćam. Hvala i publici, ovaj meč neću nikad zaboraviti, iako sam ga izgubio. Hvala vam", rekao je Kopejans.

Još više pod utiskom bio je osvajač Banjaluka opena Dino Prižmić. Mladi hrvatski teniser. bio je kratak i uz veliki osmijeh zahvaljivao se publici, organizatorima i svima koji su bili uključeni u ovaj turnir.

"Stvarno sam pod velikim dojmom, Želim se zahvaliti svima koji su došli ovdje i podržali ovaj događaj. Vaša podrška mi puno znači, hvala vam puno. Hvala fizioterapeutima koji su mi omogućili da nastavim igrati mečeve, hvala organizatorima, sakupljačima loptica, svima. Kopejans, želim da ti se zahvalim za ovo finale i želim ti sve najljepše u budućnosti", rekao je Dino Prižmić.

Pobjedom u finalu Prižmić je osvojio 100 ATP bodova i novčanu nagradu od 16.020 evra, dok je Kopejansu pripalo 60 bodova i 9.415 evra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC