• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković je poslije 46 minuta igre prošao dalje nakon što se Alehandro Davidovič Fokina povukao zbog povrede leđa.

 Đoković savladao Davidovič Fokinu Izvor: Profimedia

Novak ide dalje! Prošao je srpski teniser drugo kolo Sinsinatija pošto mu je nažalost Alehandro Davidovič Fokina zbog bolova u leđima predao meč poslije 46 minuta. Igralo se ravnopravno prvih šest gemova, a onda su počeli bolovi,

Probao je Španac da nastavi, uspio da uzme servis Novaku u tom stanju, ali kada je izgubio prvi set 6:4 na startu drugog  više nije imao snage i bolovi su bili prejaki pa je predao duel i otišao sa terena.

Novak je tako praktično imao lakši trening umesto prvog meča, a prvi ozbiljan rival biće mu Gael Monfis u narednom kolu. Za sada je u prvom kolu pokazao da mu nedostaje tenis, da servis nije na traženom nivou i da mu je potreban jak izazivač. 

Mogao bi da ga dobije već u noći između četvrtka i petka!

2:12

Naredni rival?

Sljedeći meč Novak Đoković igra sa Gaelom Monfisom! 

Izvor: Profimedia

1:58

KRAJ!

Riješio je da se bori Davidovič Fokina, ali je na kraju morao da preda meč na samom startu drugog seta! Nije ovo način na koji je Novak htio dalje!

Izvor: Profimedia

1:53

6:4SET ZA NOVAKA!

Vodi Srbin sa 1:0 u setovima! Prvo je ispustio priliku da na svoj servis završi set, ali onda je to uradio na servis rivala. 

1:46

5:4 Vraća brejk!

Pravi probleme Novak sam sebi! Niz loših poteza, dvije greške, lopta u mrežu i Fokina ima dvije brejk lopte! Prvu nije iskortistio, drugu jeste i nema ništa od kraja seta!

1:46

5:3 BREJK!

Čekali smo da se vrati Davidovič-Fokina čak osam minuta, a kada se vratio njegova igra nije bila na nivou. Leđa izgleda nisu kako treba, a Novak to koristi i lako uzima brejk!

1:37

4:3 Fizio na terenu!

Novak je osvojio gem, a fizioterapeut je uletio da pomogne Davidovič Fokini koji ima problem sa leđima, Ne izgleda za sada ozbiljno, ali vidjećemo. 

1:34

3:3 Šteta, šteta, šteta!

Au! Zakuvalo se, igrali su se dugi poeni, a Novak je na 40:30 imao loptu na mrežu i promašio je! Nije mu jasno kako, ali propuštena je velika šansa...

Izvor: Profimedia

1:30

3:2 Ide Nole!

Ne da se ni Novak, čujemo da stalno priča sa boksom i to daje plodove. Nema ni pomisli na muke iz prošlog gema, sada je lagano ovo uzeo. 

1:27

2:2 Kakvi servisi!

Opasno servira Davidovič Fokina, ne može Novak ovo da iskontroliše! Lagano dobija gem i nastavlja se izjednačena igra!

Izvor: Profimedia/Henk Seppen/Orange Pictures

1:23

2:1 Problemi!

Prvi problemi! Poveo je 15:30 Španac poslije greške Novaka, a onda je izbacio loptu iz terena! Dve brejk lopte je imao rival, ali ih je obje spasio Đoković. Izbacio je potom loptu napolje Davidovič Fokina i izgbio gem!

1:18

1:1 Kao munja Fokina!

Agresivan je Fokina i uzima prva dva poena, ali onda mu smeč ide u mrežu. Ipak nije dalje dao nikakvu šansu Novaku. Za sada se igra brzo i bez grešaka servera. 

1:14

1:0 Brzinski!

Novak je rutinski dobio prvi gem. Nije stigao iz prva tri poena Davidovič-Fokina ni da vrati loptu na Novakovu stranu. Jako je Novak krenuo!

1:06

Na terenu smo!

Videli smo podbacivanje i Novak će prvi servirati! Idemo!

0:57

Zna sa kim sledeć meč!

Ukoliko pojbedi Novak Đoković, čemu se svi nadamo, naredni rival biće mu Gael Monfis. Stari su rivali, mnogo puta su igrali međusobno i Novak nikad o njega nije izgubio!

0:16

Dobro se znaju!

Igrali su do sada Novak i Davidovič Fokina četiri puta i uspio je jednom Španac da pobijedi. Bilo je to na mastersu u Montekarlu 2022. godine. Na šljaci je bio bolji 6.3, 6:7, 6:1, a do sada su igrali tri puta na šljaci i samo jednom na tvrdoj podlozi. Bilo je to 2021. godine na Olimpiskih igrama u Tokiju gde je Novak pobijedio. 

23:58 Sa kim igra Nole?

Prvi rival je Alehandro Davidovič Fokina, nezgodni Španac koji je u prvom kolu savladao Argentinca Tomasa Ečeverija sa lagodnih 6:3, 6:3. 

Izvor: Profimedia

23:53

Godinama, čekali smo te

Zbog virusa korona i Novakovog odbijanja da se vakciniše od US Opena 2021. godine nismo ga vidjeli na tlu Amerike. Ako tome dodamo ono volšebno izbacivanje sa turnira 2020. godine, mi zapravo Novaka kako treba nismo gledali u Americi godinama. 

Vrijeme je!

23:35

Konačno, Novak u Americi!

Čekali smo dvije godine da ga puste u zemlju i dočekali smo! Zbog pandemije virusa korona i njegove odluke da se ne vakciniše nikako nije mogao da uđe u zemlju pune dvije godine i nastup u Sinsinatiju biće mu prvo pojavljivanje u SAD od 2021. godine. 

UKRATKO

  • Đoković - Davidovič Fokina 6:4,
  • Davidovič Fokina predao!
  • Sljedeći rival je Monfis!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije