• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MA LAGANO, 3:0 ZA MENE SA 36 GODINA!" Hit odgovor Đokovića u Njujorku: Ne bih, a MORAM!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković upitan da li bi ovaj današnji najbolji na svijetu pobijedio njega od prije deset godina.

 đokovića pitali da li bi sa 36 godina pobijedio sebe sa 26 Izvor: Profimedia

Novak Đoković je prikazao sjajnu igru u drugom kolu grend slem turnira u Njujorku, pošto je Bernabea Zapatu Miraljesa savladao nakon dva sata igre i samo šest prepuštenih gemova - 6:4, 6:1, 6:1. Njegovo izdanje na terenu bilo je impresivno, a takav je bio i dok je davao izjavu nakon meča - pred punim tribinama i čitavim svijetom koji je gledao prenos. Upitan je ko je bolji, Novak Đoković sa 36 ili 26 godina.

Zapravo, pitanje je glasilo ko bi pobijedio kada bi aktuelni Novak Đoković igrao protiv deset godina mlađe verzije sebe, a srpski sportista imao je spreman odgovor. Oduševio je izjavom jer je prepun samopouzdanja - uspio bi da savlada i mlađu verziju sebe ukoliko bi mu se našla na putu ka nekom od trofeja.

"Srećan sam što sam se vratio u Njujork, srećan sam što igram pred vama, ljudi. To mi daje snagu, motivaciju, sa 36 godina i poslije 20 dolazaka u Njujork i dalje imam želju", rekao je Novak Đoković a zatim odgovorio na pitanje ko bi pobijedio kad bi igrao protiv sebe od prije 10 godina: "Lagano, 3:0 za mene od 36 godina. Ne znam, ne želim da igram protiv sebe. Uvijek igram protiv sebe, u glavi, u umu... Imam iskustvo, shvatam šta da uradim u važnim momentima, čuvam energiju, fokusiran sam na sadašnjost... I dalje se krećem prilično dobro za jednog starkelju."

Nasmijao se Novak Đoković i kada je otkrio o čemu razmišlja kada su uslovi na terenu daleko od idealnih za igru. Vidjeli smo tokom finala Sinsinatija da mu uopšte ne prija vrućina, da ne voli da igra na strani terena koja nije u sjenci i da kvalitet njegove igre može da zavisi od vlažnosti vazduha.

"Bio je težak meč, pogotovo zbog uslova u prvom setu. Kad je čitav teren bio u sjenci imali smo mnogo lakše uslove. Isto je za oba igrača, to mora da se prihvati. Nisam dobro počeo meč, drugi i treći set su bili nekoliko nivoa iznad pa sam zadovoljan kako sam završio meč. Upitam sebe 'Da li mi ovo treba?' kad je teško. Zbog takvih stvari treniramo više sati dnevno, da budemo spremni za šta god na terenu. Ne možemo uvijek da dobijemo idealne uslove. Kad si na terenu moraš da budeš spreman. Moje tijelo danas reaguje malo drugačije nego prije 10 godina, ali imamo dan odmora na grend slemovima", ispričao je Novak Đoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC