• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo "niču" tribine u Nacionalnom teniskom centru, ali ne zbog tenisa – već zbog košarke! (FOTO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pogledajte najnovije fotografije sa "centralnog terena" teniskog turnira Srpska open, koji će sada dobiti potpuno novu ulogu.

 Nacionalni teniski centar pripreme za košarkaški turnir Izvor: Mondo/Slaven Petković

Banjaluka je ovog proljeća vrlo uspješno organizovala ATP turnir Srpska opena na kojem smo gledali Novaka Đokovića i brojne teniske zvijezde poput Andreja Rubljova, Stanislasa Vavrinke, Rišara Gaskea, Dušana Lajovića, Gaela Monfisa i brojnih drugih.

Finale u kojem je slavio Dušan Lajović i većina najkvalitetnijih mečeva igrani su na novoizgrađenom centralnom terenu Nacionalnog teniskog terena, nakon čega su tribine razmontirane, a sudbina ovog objekta još nije poznata.

Dok čekamo da li će on, prema prvobitnom planu, dobiti krov i postati multifunkcionalna dvorana, na objektu u Ulici Olimpijskih pobjednika u Banjaluci ponovo "niču" tribine, međutim, ne zbog tenisa.

Košarkaški klub Igokea m:tel povodom 50 godina postojanja organizuje turnir na kojem će uz domaćina učestvovati Partizan, CSKA Moskva, Hapoel, Turk Telekom i Galatasaraj, a dio utakmica igraće se na otvorenom, upravo na "centralnom terenu" Nacionalnog teniskog centra.

Umjesto Đokovića, Rubljova i Monfisa sada ćemo na ovom terenu gledati košarkaše Partizana predvođene Željkom Obradovićem, Korija Voldena i Galatasaraj, Hapoel Jerusalim koji vodi srpski stručnjak Aleksandar Džikić, moskovski CSKA sa legendarnim Nikitom Kurbanovim...

Planirano je da turnir otvore Igokea i CSKA duelom u Banjaluci, nakon čega će se dva dana igrati u dvorani u Laktašima, a potom završni mečevi 9. i 10. Ponovo da se igraju na "otvorenom".

Na terenu Nacionalnog teniskog centra biće postavljen parket, a već je počelo postavljanje tribina koje će biti kapaciteta do 6.000 mjesta.

Kako su organizatori najavili u prodaji će biti 2.500-3.000 ulaznica po danu, s obzirom da će se u slučaju loših vremenskih uslova utakmice preseliti u dvoranu u Laktašima. Ukoliko ne bude vremenskih neprilika, na dan utakmice će se prodavati i preostali kapacitet.

Pogledajte kako napreduju radovi na "centralnom terenu" koji će sada ugostiti košarkaše!

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Treba završiti taj objekat a Srpska open je nevjerovatno dostignuće i vrijedilo je svake marke samo nastaviti s tim turnirom

Banja Luka

Necemo Igoeku u Banjaluci!

Zole

Uludo bačene pare,beton hala je čist promašaj

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC