• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi se bune, Đoković slavi zbog promjene ovog pravila: Konačno, više ne moramo da se krijemo od sudija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković pričao je na US openu i o pomoći trenera, takozvanom "koučingu".

 Novak Đoković zadovoljan zbog koučinga Izvor: Eurosport/Screenshot

Novak Đoković ide ka 24. grend slem trofeju. Žrijeb na US openu mu se polako "čisti" od nosilaca iz Top 10 igrača svijeta u tom dijelu ostali su Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tijafo. Rival u trećem kolu biće mu sunarodnik Laslo Đere, a prije svega toga srpski as pričao je o mnogim temama.

Na konferenciji za medije poslije trijumfa protiv Španca Zapate Mraljesa jedna od tema bio je "koučing". Odnosno korišćenje savjeta trenera tokom meča što je sada dozvoljeno.

Novinar je pokušao to da uporedi sa košarkom. "Razlikuje se od košarke, jer tamo možete da priđete klupi kada god želite, ovdje nije tako. Moramo ponekad da povisimo ton da bi nas tim čuo ili da bi nas oni čuli, da komuniciramo znakovima ili signalima. Volio bih da vidim mogućnost, odnosno podržavam tu vrstu koučinga ili komunikacije putem slušalica, smatram da je to dobro za igrače, publiku", rekao je Novak.

Nisu svi za to, mnogi tvrde da tenis treba da ostane isključivo individualni sport i da igrači treba sami da traže rješenja na terenu. "Razumijem da se neki bune zbog tog pravila, da je tenis individualni sport i da morate da nađete rješenje sami. To morate da uradite sami čak i kada pričate sa trenerom, morate da igrate sami, ne može da se poredi sa košarkom. Drago mi je da možemo da komuniciramo, ne da se krijemo od sudija ili supervizora kao ranijih godina", zaključio je Đoković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC