• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makrona pitali za Ruse na Olimpijskim igrama - ovako "pere ruke"

Autor Dragan Šutvić

Predsjednik Francuske Emanuel Makron prebacio odgovornost na sportsko tijelo.

 makron o rusima na olimpijskim igrama  Izvor: Profimedia

Olimpijske igre u Parizu počinju za tačno 323 dana i već dugo traje pritisak Ukrajine da se zabrani učešće sportistima iz Rusije i Belorusije, zbog učešća u ratnim dešavanjima u njihovoj zemlji. Za sada se iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) žestoko bore da svi sportisti, bez obzira na državu iz koje dolaze, nesmetano mogu da učestvuju na Igrama, što se nikako ne dopada Volodimiru Zelenskom i nadao se reakciji domaćina, međutim...

Predsjednik Francuske Emanuel Makron za sada "pere ruke" od odgovornosti i potpuno podržava šta god da MOK odluči, odnosno neće se miješati u njihovu odluku i dopustiće da se u njihovoj državi takmiče i Rusi i Bjelorusi. I to je još jednom ponovio, prenose francuski listovi "Mond" i "Lekip".

"Nadam se da će odluka biti donijeta u skladu sa svješću o olimpijskom svetu. Nije na državi domaćinu da odluči šta treba da uradi Međunarodni olimpijski komitet. Imam povjerenja u predsednika Tomasa Baha", poručio je Makron i potom dodao u šta će se ipak Francuska miješati kada su u pitanju OI: "Ruska zastava se neće vijoriti na Olimpijskim igrama u Parizu, sve dok Rusija čini ratne zločine".

Preciznije, sve je jasnije da će ruski i bjeloruski sportisti moći da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu, ali pod "neutralnom" zastavom što neće zadovoljiti Ukrajince. Tražili su žestoke sankcije za njihove sportiste sve dok traje rat u Ukrajini da bi se i na taj način borili protiv Rusije, ali očigledno nemaju podršku svih.

Interesantno, dok Francuska pušta da MOK odlučuje umjesto njih da li će Rusi i Bjelorusi moći da se takmiče, isto tako je Košarkaški savez Francuske zabranio Tomi Ertelu da igra za svoju reprezentaciju jer...igra u Rusiji!? Vrlo čudni aršini.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC