• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAMPION POZIVA NA BOJKOT OLIMPIJSKIH IGARA ZBOG PUTINA I RUSIJE: Javno se oglasio i poručio: Mene bude bombe!

Autor Haris Krhalić

Vladimir Kličko je ranije govorio o načinima da se okonča rat u Ukrajini, a sada se dotakao Olimpiskih igara.

 Vladimir Kličko pozvao na bojkot Olimpijskih igara Izvor: Profimedia

Sportisti iz Rusije su od februara kada je počeo rat u Ukrajini su isključeni iz gotovo svih sportskih takmičenja, ali Tomas Bah, prvi čovjek Međunarodnog olimpijskog komiteta otkrio je da bi na narednim OI ruski sportisti mogli da dobiju pravo nastupa.

Tome se protivi Vladimir Kličko, jedan od najlegendarnijih boksera svih vremena i Ukrajinac koji je na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti osvojio zlatnu medalju.

"Tomas Bah radi za Putina i rusku propagandu! Pogrešno je reći da sport i politika nemaju ništa jedno sa drugim. Politika, sport i ekonomija su jako povezani sa ratom. Tomas Bah mora da bude oprezan kada donosi odluke koje ga čine saučesnikom u Putinovom okrutnom ratu. Naravno da je neutralnost bajka.  Ruski i bjeloruski sportisti predstavljaju svoju zemlju i politiku zemlje, a neki su već nosili znak "Z" na opremi na dodjelama nagrada i tako pokazali da podržavaju ovaj rat", rekao je nekadašnji veliki šampion u boksu.

On je naglasio da ga svaki dan bude ruske bombe i rakete, a dok god je tako smatra da ne smije biti dozvoljeno ruskim i bjeloruskim sportistima da se takmiče na Olimpijskim igrama. 

"Ovo je ludilo. Danas su Rusi olimpijski šampioni u zločinima protiv civila. Danas su me probudile eksplozije ruskih raketa u Kijevu, Neke su ispaljene iz Belorusije. Dok god traje rat i Ukrajinci se ubiajju, sportistima iz ovih zemalja ne treba dozvoliti da budu dio olimpijskih igara", rekao je on.

Naravno, Kličko se ne obraća samo kao bivši olimpijski šampion već i kao aktivan političar u vlasti Ukrajine, pa traži od svoje zemlje, ali i od svih ostalih da bojkotuju Olimpijske igre u Parizu ako Rusima bude dozvoljen nastup.

"Izazivam ga da promijeni mišljenje! Ne sme da se krije ispod bijele zastave, mora da pokaže svoje boje zbog slobodnog svijeta i slobode naroda. Ukrajina treba da bojkotuje Olimpijske igre u Parizu ukoliko Bah dozvoli Rusima da učestvuju. Ja bih podržao bojkot i nadam se da će i druge nacije stati uz mene u ovom slučaju", naglasio je Kličko i na kraju se osvrnuo na objašnjenje Međunarodnog olimpijskog komiteta da je protivno propisima da se isključe ruski sportisti sa OI. 

"Za mene te riječi zvuče kao izdaja olimpijskih ideala. Za mene su Olimpijske igre otjelotvorenje principa mira i ujedinjenja nacija. Cijeli svijet mora svakoga dana da vidi da mi i Rusi nismo bratski narod. MOK mora da stane uz nas, a ne uz propagandu, destrukciju i genocid", završio je on. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Sto podrzavas amere? Koliko ti placaju?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC