• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku pročitali kako ga je Nadal "pecnuo!" Đoković mirno saslušao, a onda ga je "poklopio" za sva vremena!

Autor Dragan Šutvić

Toni Nadal je pokušao da umanji uspjehe Novaka Đokovića pričajući da je tenis sada mnogo slabiji nego prije 10-15 godina, a Nole je uzvratio pohvalama na račun na nove generacije koja blista. Sipao je pohvale na račun Alkaraza, Runea, Sinera...

 novak đokovič odgovorio toniju nadalu  Izvor: Marca/Screenshot

Toni Nadal, ujak i nekadašnji trener španskog tenisera Rafaela Nadala, napisao je nedavno u svojoj kolumni za tiražni španski list "El Pais" da su "teniseri prije 10-15 godina bili bolji nego što su danas". Nije teško zaključiti da je ovo još samo jedan očajnički pokušaj da umanji majstorstvo Novaka Đokovića koji i sa 36 godina i dalje drži prvo mjesto na ATP listi i bori se za grend slem titule, što već neko vrijeme ne može njegov nećak koji se bliži kraju karijere.

Ove čudne riječi "čika Nadala" saopštene su i Novaku Đokoviću u jednom intervjuu na US Openu i tada je srpski teniser upitan da prokomentariše da li može da se "vrati u prošlost" i zamisli da danas mora da igra sa recimo 24-godišnjim Noletom? Najbolji teniser svih vremena je saslušao pitanje, složio ramenima i mirno odgovorio...

"Ne znam da li bih se baš do kraja složio sa time što je rekao Nadal. Mislim da svaka generacija ima neke nevjerovatne igrače koji dolaze i dominiraju tenisom. Nova generacija sa Runeom, Alkarazom, Sinerom i drugima je sada glavna na većini turnira. Pogledajte šta je Alkaraz uradio prethodnih nekoliko godina i kako igra. Nevjerovatno je kako igra odbranu i kako takođe 'napada', tako da se radi o veoma kompletnom teniseru. Zbog toga mislim da bi Alkaraz imao mnogo uspjeha i prije 10-15 godina. Tako da svaka generacija ima svoje šampione, oni koji iskoče, ali se tenis naravno mijenja...", kazao je Đoković koji je jedan od rijetkih igrača "starog kova" koji su se na ovaj način zauzeli za tenisere koji dolaze poslije njega.

"Kako bih igrao protiv sebe od prije 10 godina? Ne znam, bila bi velika bitka, ali ne bih volio da igram protiv sebe. Ipak, prije deset godina sam možda imao više energije i dinamičnosti, ali sada imam više iskustva i mentalne snage nego tada. Uvijek radim na tome da budem bolji igrač nego što sam bio godinu prije, to je jedini način da igram sa novom generacijom i mogu da osvajam grend slemove. Morate sebe da tjerate da budete bolji da biste uspjeli u tome", naglasio je srpski teniser.

Očigledno, Novak Đoković je uspio u tome pošto svi oni koji priželjkuju "kraj njegovog puta" zaboravljaju da je ove sezone već osvojio dva grend slema, izgubio jedno finale i sada je na dva koraka od još jedne velike titule, četvrte na US Openu - ukupno 24. "mejdžora" u karijeri. Za to vrijeme, Federer je u penziji, a Nadal pred penzijom.

Jasno je da je Novak Đoković vodio najveće bitke u karijeri sa Nadalom i Federerom, i uspio da "preuzme" njihovu eru, dok se sada i poslije svega bori i sa mladim teniserima koji pokušavaju da preuzmu primat i za sada mu lijepo ide.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC