• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što sam onako slavio? Sad ću da vam kažem! Novak "mrtav hladan" objasnio zašto je spustio klinca!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković je odgovorio na pitanje koje je sve zanimalo, zbog čega je "spustio slušalicu" poslije pobjede nad Benom Šeltonom.

 Đoković objasnio zašto je slavio spuštanjem slušalice Izvor: YouTube/US Open Championships/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković lako je pobijedio Bena Šeltona 3:0 (6:3, 6:2, 7:6) i plasirao se u finale US Opena gde će se za četvrti pehar u Njujorku i 24. grend slem u karijeri boriti protiv Danila Medvedeva. Biće to daleko teži meč nego protiv Medvedeva gdje će publika većinski biti na strani Đokovića, ako je suditi po onome što smo vidjeli 2021. godine, što će biti potpuno drugačije od onoga što smo gledali protiv Šeltona.

Publika se sve vrijeme "miješala", slavila Novakove greške, a tome nije pomogao ni mladi Amerikanac koji se na momente ponašao bezobrazno. Slavio je male poene kao da je osvojio set, sve je to mirno ignorisao Đoković, a onda za kraj na simpatičan način spustio svog mladog protivnika.

Očekivano, takav vid Novakove proslave izazvao je veliku pažnju javnosti, pa je tako i jedno od pitanja na konferenciji za medije bilo upravo o "spuštanju telefona" Šeltonu, okretanjem prema njegovim navijačima. "Svidjela mi se njegova proslava, kopirao sam je, ukrao sam njegovu proslavu...", kazao je Nole "mrtav hladan", ali je jasno bilo da mu se "otimao" i osmijeh na licu zbog onoga što je uradio pred publikom u Njujorku.


Interesantno je da će Novak Đoković postati najstariji osvajač US Opena, ako pobijedi Danila Medvedeva u finalu, a pitanje o godinama je posebno zainteresovalo srpskog tenisera da se raspriča: "Činjenica je da sa 36 godina svako finale grend slema može da bude posljednje. Cijenim tu priliku i šansu da osvojim slem više nego prije recimo 10 godina, tada sam razmišljao da imam još godina pred sobom. Ne znam koliko ih imam sada ili koliko ću moći u budućnosti da igram na sva četiri slema u sezoni. Pokušaću da uđem u finale kao bilo koji drugi meč sa namjerom da pobijedim. Biće težak izazov, ne samo zato što je izazov, već i zato što igram protiv jednog od njih dvojice od kojih sam izgubio finala slemova. Razumijem važnost toga, oni su u odličnoj formi, kao i ja, sviđaju mi se moje šanse", poručio je Nole.

Srpski teniser je istakao i da ga "slemovi drže najviše motivisanim" i da u odnosu na njih pravi i rasporede, ali da više nije okupiran brojevima i da će biti ponosan bez obzira na to šta se desi u finalu. Zato ga ni 24. grend slem titula i samim tim izjednačavanje sa čuvenom Margaret Kort previše "ne svrbi".

"Ne znači mi previše, jer ne razmišljam na taj način. Svjestan sam da ovakva prilika u ovom dijelu karijere je za mene poklon koji moram da prihvatim i da uradim što više sa tim. Mogao sam u Londonu da osvojim 24. titulu, izgubio sam od Karlosa u tijesnom meču. Znam da su mnogi željeli da mi igramo u finalu zbog rivaliteta i neizvjesnosti u dosadašnjim duelima. Razumijem da je svako grend slem finale šansa za istoriju, ponosan sam na to. Nemam previše vremena niti dozvoljavam sebi da mislim o istoriji. Kada sam to radio 2021. u finalu US opena, onda sam bio preplavljen emocijama i nisam dobro igrao. Moram da se fokusiram i da se taktički spremim za meč", zaključio je Đoković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC