• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja igračica svijeta ostala bez pehara US opena: Arina najviše voli da pobijedi SEBE!

Autor Dragan Šutvić

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka, od ponedjeljka prva na WTA listi, gledala kako joj se igra raspada u finalu US opena, a mlada Koko Gof joj krade grend slem trofej.

 sabalenka izgubila u finalu us opena  Izvor: Profimedia

Tokom prethodnog dijela njene teniske karijere čest je slučaj bio da se Arina Sabalenka samo "ugasi" tokom velikih mečeva koje igra. Iako je ove godine delovala zrelije nego ikada, nešto slično ponovila je i u finalu US opena - protiv američke teniserke Koko Gof, nove grend slem šampionke! Mlada Amerikanka stigla je do pobjede - 2:1 (2:6, 6:3, 6:2), nakon što se igra bjeloruske teniserke potpuno raspala početkom drugog seta.

U tim trenucima je Arina Sabalenka imala rutinski osvojen prvi set i dvije neiskorišćene brejk lopte na početku drugog, a od tada... Ništa! Upravo u prvom gemu drugog seta promijenilo se sve - Gof je počela da igra, a Sabalenka prestala. Dozvolila je da Koko Gof postane centralna figura ovog meča, počela silno da promašuje svoje karakteristične udarce i na kraju vidjela kako američka tinejdžerka podiže pehar koji sanja od malih nogu.

Na kraju je Arina Sabalenka jedva uspjela da sačuva dostojanstvo u trećem setu. Bilo je 4:0 za Gof i djelovalo je da u finalu grend slema idemo ka setu koji će najbolje plasirana teniserka na listi završiti sa nulom, ali je to uspjela da izbjegne. Čast je spasla sa dva osvojena gema, ali bez ozbiljnijeg pritiska na Gof koja je do trofeja stigla uz nestvarnu dozu mirnoće, kao da ima na desetine ovakvih mečeva iza sebe.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC